Srebro za četverac na Svetskom kupu

Srpski četverac, u sastavu Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar i Miloš Vasić, osvojio je drugo mesto na prvoj regati Svetskog kupa na Bledu.

Izvor: MT

Nedelja, 30.05.2010.

12:15

Default images

Četverac je stazu preveslao za 6:06,18 minuta - nešto više od 1,5 sekundi iza prvoplasiranih Britanaca i skoro sekundu ispred bronzanih Kanađana.

Srebrnu medalju srpskom četvercu dodelila je ministarka omladine i sporta, Snežana Samardžić Marković, koja je takmičenju prisustvovala u svojstvu predsednika Organizacionog odbora Svetskog kupa u veslanju Beograd 2012.

Prethodno su srebro za Srbiju osvojili Miloš Tomić i Nenad Babović u dvojcu bez kormilara za lake veslače.

Srpski četverac je tokom cele trke bio na drugom mestu, konstantno ugrožavajući posadu Velike Britanije u kojoj su veslali Patridž, Edžington, Gregori i Lengrindž – momci koji su važili za favorite za zlato još na startu Svetskog kupa. Oni su tu ulogu opravdali i na kraju, ali odlične posade Kanade, Italije, Češke i Poljske, takođe kandidati za neko od odličja, nisu.

Izveslali smo odličnu trku od starta. Verovali smo u sebe, nismo dozvolili Britancima da nam pobegnu previše, dok ostalima nismo dozvolili da se približe. Sjajno je bilo na kraju kad smo dobili medalje od naše ministarke, to je samo upotpunilo odličan dan za naše veslanje... Na kraju, posebno bih pohvalio mlađe kolege iz čamca – Đerića, Vukovića i Vasića, koji su veslali kao da iza sebe imaju godine iskustva, a ne kao da smo ove godine prvi put ozbiljno počeli da veslamo u ovom sastavu“, istakao je najiskusniji član ove posade Goran Jagar, koji će narednog meseca da napuni 26 godina.

Srbija je poslednjeg dana Svetskog kupa imala još jednu posadu u borbi za medalje, međutim, u finalu dubl skula za lake veslače Miloš Stanojević i Nemanja Nešić su imali veliki peh – na stazi su udarili u panj, zbog čega im se iskrivio stabilizator na čamcu, tako da su morali da odustanu od takmičenja.

U nedelju su na programu B finala, u kojima će veslati srpski dvojac bez kormilara (Nikola Stojić, Marko Marjanović) i skifista Dušan Bogičević.

Te trke su, ako ne bude kiše, na programu od 13 do 14 časova, pa dodatni izveštaj, sa ovim trkama, možete očekivati od 14 do 15 časova.

B finala su trke u kojima se odlučuje o plasmanu od 7. do 12. mesta, tako da bilans medalja koje su osvojili srpski veslači neće biti promenjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: