Mihajlović napustio Kataniju

Srpski fudbalski trener Siniša Mihajlović i zvanično je podneo ostavku na funkciju šefa stručnog štaba Katanije.

Izvor: AY

Utorak, 25.05.2010.

10:25

Default images

"Molim vas, oprostite mi", istakao je Mihajlović u saopštenju objavljenom u ponedeljak na sajtu kluba gde se obratio navijačima kluba sa Sicilije. Mihajlović je navijače zamolio za razumevanje i istakao da je doneo tešku odluku. Ostavku je obrazložio rekavši da se nada da će uskoro pronaći angažman koji će mu ispuniti profesionalne ambicije, ali nije naveo na koji klub misli.

"Morao sam da donesem surovu profesionalnu odluku, koja je u suprotnosti sa mojom prirodom... Rukovodstvo kluba je prihvatilo moju ostavku i razlog zbog koje sam je podneo. Čak su mi i zahvalili na sjajnoj sezoni", naveo je Mihajlović.

"Rekli su mi: 'Upoznali smo sjajnu osobu, koja će zauvek ostati u našim srcima i mislima'. Neverovatno! To je jedna od najlepših stvari koju mi je neko rekao u životu. Hiljadu puta hvala", dodao je nekadašnji igrač Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera.

Mihajlović je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik Robertu Manćiniju u Interu, a pre Katanije samostalo je predvodio i Bolonju. Trenerski potencijal, ipak, dokazao je u Kataniji pošto je ekipu preuzeo na sredini sezone, kada je klubu pretilo ispadanje.

Katanija je, međutim, pod vodjstvom 41-godišnjeg Mihajlovića sezonu završila daleko iznad zone ispadanja sa za klub rekordnih 45 bodova.

Takav rezultat naveo je medije da pišu o Mihajloviću kao novom treneru Intera, ali se pojavila i mogućnost da srpski trener zameni Ćezara Prandelija na mestu šefa stručnog štaba Fiorentine.

Prandeli bi, prema medijskim spekulacijama, posle Svetsko prvenstva trebalo da postane selektor Italije, pa je rukovodstvo Fiorentine na čelu sa sportskim direktorom Pantaleom Korvinom navodno već dogovorilo saradnju sa Mihajlovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: