Jovanović najbrži među juniorima

Junior čačanskog Borca Lazar Jovanović pobedio je u prvoj trci međunarodnog „Trofeja sajamskih gradova“, katagorije 1.1.

Izvor: LB

Subota, 22.05.2010.

21:04

Default images

On je prešao stazu Titel – Novi Sad – Futog – Rumenka - Zmajevo - Sirig – Čenej, dugu 109 kilometara, za 2:48,33 časova (prosek 38,98 km na čas). Trku su organizovali BS Vojvodine i klub Velo.

Drugo mesto u sprintu pripalo je Juretu Berku (Slovenija, Radenska), dok je treći stigao Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije u istom vremenu.

"Vreme je bio odlično za vožnju, samo je jak vetar u grudi bio veliki neprijatelj blizu 50 biciklista iz Grčke, Slovačke, Slovenije, BiH, Bugarske i Srbije", rekao je direktor trke Nebojša Subić.

Već kod Novog Sada se odvojila trojka, koja je složno vozila do cilja, gde je u lepom sprintu Lazar Jovanović pobedio za debljinu gume na prednjem točku. Pratila ih je grupa od petorice biciklista sa 39 sekundi zaostatka i četvrto mesto u sprintu osvojio je Uroš Jovanović uz aranđelovačke Šumadije, a peto Humar Domen iz slovenačke ekipe Radenska.

Pre dolaska karavana održana je u Čeneju i trka đaka.

Drugog dana „Trofej sajamskih gradova“ voziće se takođe u kategoriji 1. Start je u 10 časova, a staza je Novi Sad – Petrovaradin – Iriški venac – Irig - Vrdnik – Veliki Radenci - Manđelos - Sviloš – Banaštor – Beočin - Sremska Kamenica – Petrovardin (102 km).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: