Stanković: “Nije mi potreban odmor”

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković pripremama za Svetsko prvenstvo u Austriji će se pridružiti samo nekoliko dana posle finala Lige šampiona.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.05.2010.

23:02

Default images

Kolekcija trofeja kapitena srpskog nacionalnog tima u nedelju je uvećana na 22 osvojena pehara, a u subotu će imati priliku da osvoji još jedan, najvredniji od svih.

Stanković će se zajedno sa saigračima iz Intera u subotu na stadionu “Santijago Bernabeu” boriti za titulu šampiona Evrope protiv minhenskog Bajerna.

Dva-tri dana će mi biti dovoljno da dođem sebi i provedem malo vremena s porodicom. Reprezentacija je za mene nešto posebno, igranje za Srbiju je privilegija za koju mi nije potreban odmor. Ako Bog da, odmaraćemo se svi za nešto više od mesec i po”, rekao je za “Večernje novostiStanković, aludirajući na to da je finale Mundijala 11. jula.

Poslednji Interov meč u Seriji A sa Sijenom, na kojem je Inter obezbedio petu uzastopnu titulu, bio je daleko teži nego što se očekivalo.

Bilo je baš teško. Do maksimuma. Ali, i uspeh je uvek slađi kad se ostvari na ovakav način. U žestokoj borbi s Romom prvi smo prošli kroz cilj i zasluženo osvojili duplu krunu”, istakao je Stanković.
Beta
Igrači Intera su proslavili titulu, ali je veliko slavlje ostavljeno za neki drugi dan jer ih za samo nekoliko dana očekuje meč u kojem će pokušati da potvrde dominaciju i na evropskom nivou, osvajajući pehar koji u klubu sanjaju još od 1965. godine.

Svesni smo istorijske šanse i zato smo ostavili samo malo mesta za radost posle pobede u Sijeni. Od srede smo u pogonu i nastavljamo u ustaljenom ritmu do petka popodne, kada putujemo u Madrid. Trener Murinjo želi da maksimalno smanji pritisak na nas, tako da nećemo ni trenirati u Španiji, već stižemo samo na večeru i noćenje”, naglasio je Stanković.

Inter će u Madridu igrati bez suspendovanog Mote, a Bajernu će nedostajati kažnjeni Riberi.

Nadam se da ću biti uz Kambijasa u postavi, ali ne bih da govorim o tome. Murinjo je majstor svog zanata i najbolje zna kakav tim treba da izvede. Dobro je za nas što se vraća Lusio, a kad je Bajern u pitanju, smatram da oni igraju sigurnije i tečnije bez Riberija, tako da njegov izostanak ne vidim kao veliki hendikep za Bavarce”, rekao je Stanković za “Novosti”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: