Radivojević i Bjelica čuvaju Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP Železnik u ‘Pioniru’ 92:83, u derbiju osmog kola Superlige Srbije.

Izvor: AG

Subota, 15.05.2010.

20:50

Default images

Zvezda i FMP sada imaju po četiri pobede i poraza, ali je na četvrtom mestu ekipa Aleksandra Trifunovića zbog boljeg međusobnog skora.

Najzaslužniji za pobedu Zvezde bio je reprezentativac Nemanja Bjelica koji je na kraju imao 18 poena, 10 skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i indeks 26. Vuk Radivojević bio je najefikasniji kod pobednika sa 22 poena, a odličan je bio i Stojačić sa 13 poena.

Najbolji pojedinac meča bio je ipak Miroslav Raduljica sa 25 poena, deset skokova i indeksom 33. Filip Čović postigao je 11, a Jeremić i Samardžiski po 10 poena.

Duel Crvene zvezde i FMP Železnika mnogi su videli kao poslednju priliku Zvezde da uhvati priključak za vodećima, i obezbedi jedno od prva četiri mesta pred plej-of.

Prvih 20 minuta pred oko dve hiljade gledalaca proteklo je u izjednačenoj igri (39:39 poluvreme), a tim Aleksandra Trifunovića je utakmicu u svoju korist prelomio u trećem kvartalu koji je dobio sa ubedljivih 31:15 (70:54).

U poslednjih deset minuta prednost ‘crveno-belih’ je posle trojke Stojačića narasla na najvećih 87:68, a FMP je do kraja uspeo samo da ublaži poraz.

Posle utakmice trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović je čestitao svojim igračima na važnoj pobedi i zahvalio se publici koja je došla i podržala njegov tim.

Mnogo je lepo kad se pobedi. Iako smo igrali dosta bledo i neubedljivo, uspeli smo iz takve predstave da se vratimo u igru i pokažemo ono što ovu mladu ekipu treba da krasi. I pored početne serije gostiju, mislim da smo dobro otvorili četvrtinu, na malo poena. Kasnije nas je i šut krenuo i to nam je dosta pomoglo”, istakao je Trifunović, “Ova pobeda je važna, ali ovo je samo jedan od preostalih sedam mečeva. Bitno je da mi i dalje držimo našu sudbinu u svojim rukama. Posebno bih se zahvalio navijačima koji su prepoznali neophodnost njihove podrške jer smo mi definitivno ekipa koja mnogo bolje igra uz podršku sa tribina. Nadam se da će ih i u narednim mečevima biti uz nas”.

Zvezda u narednom kolu dočekuje Tamiš, dok FMP u Železniku čeka čačanski Borac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: