Svetska serija startuje u La Rošeu

Francuski La Rošel u subotu će biti domaćin prvog takmičenja ovogodišnje Red Bull svetske serije u skokovima u vodu.

Izvor: JT

Petak, 14.05.2010.

21:46

Default images

Takmičari će skakati sa visine od 27,5 metara, sa tornja Sveti Nikola, a pre nego što stignu do vode, koja će imati temperaturu od 14 stepeni, moraće da izvedu nekoliko obrta. La Rošel je prošle godine takođe bio domaćin Red Bull svetske serije i to sa velikim uspehom, za koji se svi nadaju da će se i ponoviti ove sezone.

La Rošel se nalazi na jugozapadu Francuske i to na Atlantskom okeanu, što ga posebno izdvaja u odnosu na ostale domaćine takmičenja u toku sezone. Uz to u Francuskoj je platforma postavljena najviše od svih u šampionatu, a takmičari La Rošel smatraju najzahtevnijom lokacijom.

Pored La Rošela domaćini najboljim skakačima u vodu ove sezone biće i Jukatan u Meksiku, norveški Kragero, Polinjano a Mare u Italiji, švajcarski Zisikon i Hilo na Havajima, gde će biti održano finale 12. septembra.

U ovogodišnjoj seriji za titulu će se boriti 12 takmičara: Alan Kol, Andrej Ignatenko, Artem Silčenko, Siril Udmežkan, Eber Pava, Geri Hant, Hasan Muti, Kent De Mond, Mihal Navratil, Orlando Duku, Slava Polješčuk i Stiv Blek.



Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: