CSKA – Partizan (nedelja, 18.00)

Košarkaši Partizana u nedelju od 18 časova boriće se u dvorani „Bersi“ u Parizu za treće mesto u Evroligi protiv moskovskog CSKA.

Izvor: JT

Subota, 08.05.2010.

22:51

Default images

Crno-beli su u polufinalu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja poraženi od atinskog Olimpijakosa, dok je CSKA eliminisan od strane Barselone, i obe ekipe će se u Parizu boriti za prestiž.

CSKA je ekipa koja je opravdano imala velike ambicije i uspeh koji su napravili, plasman na ’fajnal for’ je trofej sam po sebi i to nije neočekivano. Kada sam dolazio ovde rekao sam da je nama cilj da osvojimo jedno od četiri mesta u Evropi i sigurno je da je utakmica za treće mesto utešna i sa manje značaja i emocija nego polufinale, a posebno finale, međutim, da naš tim ima karakter i imaće snage da se digne na noge posle nokauta i da najviše od sebe“, rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Strateg crno-belih je istakao i da su Moskovljani favoriti, ali da je Partizan mnogima pokazao da nije ekipa za potcenjivanje. 

Prednost je na strani CSKA, međutim, mi smo utakmicom protiv Olimpijakosa pokazali da smo ravnopravni učesnici ’fajnal fora’, što svakome ko zna iz koje pozicije, sa kojim budžetom i teškoćama smo krenuli ovamo je jasno koliki je fantastičan uspeh napravljen“, dodao je Vujošević.

Dušan Kecman, jedan od najiskusnijih igrača Partizana, naglašava da je CSKA jedna od najkvalitetnijih ekipa u Evropi.

Sigurno je da su se i oni istrošili kao i mi. S njima nismo ove godine igrali i jedino ih poznajemo preko gledanja kaseta i utakmica pre dolaska u Pariz. Radi se o jednoj kvalitetnoj ekipi koja je zadržala okosnicu tima od prošle godine, sa malim promena. Očekuje nas jedan odličan protivnik i osvajač Evrolige“, istakao je Kecman.

S druge strane košarkaš CSKA i hrvatski reprezentativac Zoran Planinić nije štedeo reči hvale za Partizan, koji smatra najkompaktnijom ekipom u Evroligi.

Utakmica za treće mesto je malo teška za igrače, ali svi volimo da se takmičimo i kada stanemo na parket drugačija je priča i sigurno je da će to biti jedna dobra utakmica. Partizan cele sezone igra timski, kompaktniju ekipu nisam odavno gledao u Evropi. Igraju svi kao jedan, sva petorica igrača su na istoj talasnoj dužini i neverovatno je kako to oni uspevaju, a ima tu i Vujoševićevih zasluga. Sigurno je da ćemo mi pokušati da razbijemo njihov sistem i videćemo kao će da bude“, naglasio je Planinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: