Sjajna Ana izbacila Dementijevu

Ana Ivanović savladala je Jelenu Dementijevu rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:6 i plasirala se u četvrtfinale turnira u Rimu.

Izvor: B92

Sreda, 05.05.2010.

22:21

Default images

Meč je trajao jedan čas i 38 minuta. Srpska teniserka je odigrala svoj najbolji meč u proteklih godinu i po dana i prvi put u karijeri savladala Ruskinju, koja je postavljena za šestog nosioca. Ivanovićeva će se u borbi za polufinale sastati sa još jednom teniserkom iz Rusije, Nadjom Petrovom koja je eliminisala Aleksandru Dulgeru.

Igra Ane Ivanović u prvom setu ličila je na onu koja je dovela do trofeja na Rolan Garosu 2008. godine i prvog mesta na WTA listi. Odlično kretanje, precizni udarci, snažni forhendi i potpuna kontrola nad mečom. Odmah na početku seta oduzela je servis protivnici. Dementijeva je uzvratila u trećem gemu i potom stala. Ana je osvojila naredna četiri gema i povela sa 1:0 u setovima.

Drugi set počeo je serijom od četiri brejka, a potom su obe teniserke bile sigurne na svoj servis u narednih osam gemova, do taj brejka. Iako je Dementijeva igrala bolje nego u prvom setu, Ivanovićeva je ponovo delovala sigurnije, bez padova u igri, koji su proteklih godinu dana bili karakteristični za nju, zatim dobro kretanje koje joj je omogućilo da iz defanzive prelazi u ofanzivu.

Taj brejk je doneo veliku borbu poput one koja se vodila tokom celog drugog seta. Dementijeva je prva pravila mini brejkove, ali je Ana u finišu bila skoncentrisanija i stigla je do pobede.

Ana Ivanović i Nadja Petrova su se do sada sastajale osam puta, rezultat je 4:4. U poslednja dva susreta slavila je Ruskinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: