Uhapšeni huligani u Zagrebu

Zagrebačka policija uhapsila je trojicu huligana zbog kojih je u neredima na stadionu Maksimir u subotu u Zagrebu policajac Kristijan Trokter izgubio oko.

Izvor: NK

Utorak, 04.05.2010.

18:04

Default images

35-godišnjak i dvojica 22-godišnjaka su u subotu oko 21 sat tokom utakmice Dinamo - Hajduk gađali čašama, stolicama i bakljama policijskog službenika. Sa namerom da udare policajce, prema njima su rukama i nogama mahali, uz to su ih vređali i pretili, zaključuje u službenom saopštenju policije.

35-godišnjak se sam prijavio policiji, dok su 22-godišnjaci uhapšeni zahvaljujući dojavama građana, piše index.hr. Za sada nema informacija o tome da li je neko od njih trojice bacio petardu zbog koje je policajac ostao bez oka.

Uhapšena trojka tereti se za napad na službeno lica. Kazna za napad na službeno lice je od šest meseci do tri godine zatvora.



Portparol MUP-a Krunoslav Borovec saopštio je da se zagrebačkoj policiji sam prijavio i jedan od osumnjičenih za napad na automobil sa četvoricom policajaca u civilu, pri čemu je hicem iz policijskog pištolja teško ranjen 29-godišnji napadač.

Mediji saopštavaju da se radi o Nijazu Tadžiću Hadžiosmanagiću, jednom od vođa najradikalnije frakcije Bed Blu Bojsa koji se sumnjiči da je bio vođa napada na vozilo.

Policija je saopštila da su tada osmorica muškaraca bocama gađali policijski automobil, otvorili vrata vozila i nasrnuli na policajce. S namerom da spreči napad, jedan od policajaca izvadio je pištolj, repetirao ga i uperio uvis, kako bi ispalio hitac u zrak.

Tada ga je jedan od napadača udario po ruci, pri čemu je pištolj nehotično okinuo i teško ranio tog napadača, saopštila je policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: