Biciklijada 9. maja u Beogradu

Beogradska „Biciklijada“ održaće se u 9. maja od 12,30h. Biciklisti će se okupiti na Trgu republike, a prevešće 12,30 kilometra kroz tri opštine.

Izvor: AY

Utorak, 04.05.2010.

17:39

Default images

Predviđena je vožnja kroz Stari grad, Novi Beograd i Zemun, dok je finalno okupljanje na Ušću, uz kulturno zabavni program i nagradne igre gde će nagrade dodeliti Fabrika bicikala Kapriolo. Organizatori su Asocijacija „Sport za sve“ Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu , Sekretarijata za obrazovanje i uz sponzorsku podršku Koka Kole.

"Posle okupljanja na Trgu republike, gde će jedan od domaćina biti i Inspektor Blaža, karavan će se, bez žurbe i gužve, jer ne želimo da se trkamo već da uživamo, proći ulicama Dačanska, Terazskijski tunel, Brankova, pa na Brankov most, u Milentija Popovića, Bulevarom Zorana Đinđića desno u Tošin bunar, potom Bežanijskom do Glavne ulice u Zemunu, odakle će se voziti Karađorđevom, Bulevarom Nikole Tesle i stići do Ušća", rekao je Petar Stakić generalni sekretar Asocijacije „Sport za sve“ Beograda.

Direktor „Koka Kola biciklijade“ Predrag Polimac, profesor, takođe je naglasio da ova manifestacija nije trka i da će se voziti laganim tempom:

"Ove godine uključio se i Sekretarijat za obrazovanje Beograda i poslao pozive svim školama. Zamolićemo samo da deca do 11 godina dođu u pratnji roditelja, a o ona nešto starija u pratnji nastavnika i nadamo se da će rekord od 5.000 učesnika prošle godine biti oboren 9. maja", istakao je Polimac.

„Koka Kola“ je već tri godine uključena u organizaciju „Biciklijade“ a Milica Stefanović, predstavnica „Sistema Koka Kola“ je rekla:

"Nadam se da će učesnici doživeti Beograd na biciklu, ali bez saobraćaja, sa cvrkutom ptica. Ova manifestacija na najlepši način predstavlja biciklizam kao sjajan rekreativni sport", rekla je Stefanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: