Esad Hasanović pobedio u Moskvi

Srpski biciklista Esad Hasanović član profi tima „Partizan Srbija“ osvojio je prvo mesto na u trci kategorije 1.2 za svetske bodove „Velika nagrada Moskve“.

Izvor: LB

Ponedeljak, 03.05.2010.

18:14

Default images

U konkurenciji blizu 100 biciklista, od kojih je samo oko 30 završilo veoma tešku trku voženu na čuvenoj olimpijskoj stazi Krilatsko u Moskvi, Hasanović je postigao vreme od 3:41,46 časova, pa je osvojio i 40 bodova za rang listu. On je posle 150 kilometara bio za tri sekunde brži od Valerija Valinina (tim Moskva).

Na cilj je kao treći stigao Anton Vorobev (Moskva) sa 14 sekundi zaostatka. Na sedmo mesto plasirao se srpski profesionalac u „Partizan Srbiji“ Ivan Stević sa 3,36 minuta zaostatka, dok je 12. bio beloruski internacionalac u ’crno-beloj’ ekipi Jauhenij Sobal sa 4,18 minuta zaostatka.

U tri jednodnevne trke u Moskvi kategrije 1.2, srpski biciklisti su osvojili dva prva, jedno peto i jedno sedmo mesto i ukupno 96 bodova. Žolt Der je pobedio u trci „Kup gradonačelnika“ 1. maja i zaradio 40 bodova, Ivan Stević je bio peti u trci „Memorijal Oleg Djačenko“ 2. maja i dobio je deset bodova, a u trećoj trci Hasanović je pobedio i osvojio 40, a Stević za sedmo mesto šest bodova.

"Ne mogu još da verujem, presrećan sam zbog ove pobede. Kada je posle samo deset kilometra došlo do prvog bega, kolebao sam se da li da im se priključim, bilo je, tako mi se činilo, još rano. Međutim, beg je bio ozbiljan, ušao sam u grupu od šest vozača i pokazalo se da je takva odluka bila dobra", rekao je Esad Hasanović, koji je i lane na početku sezone iznenadio biciklistički svet osvajanjem drugog mesta na trci „Trofej ZSSDI“ u Trstu. Grupa je imala dva i po minuta prednosti oko stotog kilometra, da bi u finišu trke, ostala samo četvorica. Sobal je probao da se preseli kod Hasanovića, došao je na 20 sekundi, ali mu je, tada, pukla guma. U vodećoj grupi, uz Hasanovića, bila su dva ruska biciklista i jedan Belorus, koji je, međutim, na nekoliko kilometra pre cilja otpao...

"Znao sam da nemam šta da tražim u sprintu, pa sama na 500 metara „skočio“. Iznenadio sam se i sam odakle mi snaga. Ostavio sam Rusa toliko da je dobio drugo vreme", rekao je Hasanović posle trke.

Ivan Stević se dokopao prvih bodova u sezoni, stigao je sedmi a moglo je i bolje da nije imao peh.

"Dobro smo kontrolisali trku kada je Hasanović otišao i velike zasluge imaju i Žolt Der i mladi Nikola Kozomara. Stević je imao defekt u samoj završnici, svoj točak dao mu je Kozomara i potom je odustao, baš kao i umorni Žolt Der. Da nije bilo kvara mislim da bi i Stević imao plasman bolji za nekoliko mesta. Ali, i ovako smo prezadovoljni, domaćinima smo „uzeli“ mnogo bodova ali i dosta evra iz nagradnog fonda", dodao je trener „Partizan Srbije“ Dušan Banović.

Biciklisti srpskog profi tima „Partizan Srbija“ učestvovaće od 6. do 10. maja na etapnoj trci „Pet krugova oko Moskve“ (kategorija 2.2). Uz ekipe koje su vozile tri jednodnevne trke, priključiće se i selekcije iz Nemačke i Kazahstana i očekuje se preko 120 biciklista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: