Orlovi: Titula Rajkoviću i golovi

Proteklog vikenda srpski fudbaleri imali su zapažene učinke u svojim klubovima širom Evrope.

Izvor: IV

Ponedeljak, 03.05.2010.

14:22

Default images

Titula za Slobodana Rajkovića, velika utakmica Baneta Ivanovića, čudna za Dejana Stankovića i Aleksandra Kolarova, golovi Marka Pantelića, Nikole Žigića, Miloša Krasića, Zorana Tošića, bilans je srpskih igrača prethodnog fudbalskog vikenda...

Šampionati širom Evrope ulaze u samu završnicu, bez obzira na napornu sezonu, većina igrača polako se okreće i Mundijalu.

Srpski igrači su u sličnoj situaciji, ali nekolicinu njih tek očekuje veliki posao, na prvom mestu Dejana Stankovića koji je sa svojim saigračima posle trijumfa u Rimu nadomak nove titule sa Interom. Čudna utakmica na “Olimpiku” na kojoj su navijači Lacija bili glasniji od Interovih, ali kada je golove postizao milanski tim. Eventualni neuspeh gradskog rivala važniji je od sopstvenog, pa su tako i “Laciali” glasno proslavljali golove Intera. U takvoj atmosferi fudbaleri Lacija se nisu snašli, ali je Aleksandar Kolarov odigrao solidnu utakmicu (90.minuta), dok je Dejan Stanković odradio veliki posao na sredini terena za Inter koji je oba gola postigao udarcima glavom.

Opstanak laciju praktično je doneo remi Atalante na svom stadionu sa Bolonjom. Za plavo-crne iz Bergama igrao je i Ivan Radovanović. Za razliku od Atalante, u Seriji A ostaje Udineze za koji je u remiju sa Kaljarijem 2:2 igrao i Aleksandar Luković, dok Dušana Baste i dalje nema zbog povrede. Milan je pobedio Fiorentinu sa 1:0 (Adem Ljajić igrao od 59.minuta) dok se na klupu vratio “večita rezerva” Vlada Avramov.

Đenova je do pre mesec dana ozbiljno konkurisala za mesto koje vodi u Evropu, ali od tog sna neće biti ništa nakon poraza u Bariju. Nenad Tomović je odigrao celu utakmicu, povređeni su Danijel Aleksić i Boško Janković.

Konačno, jedna od centralnih figura ovogodišnjeg šampionata bio je Siniša Mihajlović, koji je i matematički obezbedio opstanak u ligi nakon remija sa Juventusom 1:1, iako je u novembru prošle godine preuzeo ekipu koja je bila poslednja na tabeli, a prvi kandidat na kladionicama za ispadanje...

Triplu krunu sanja Dejan Stanković, a nakon pobede na Enfildu o duploj kruni sanja i u Engleskoj Bane Ivanović. Čelsi je slavio na “Enfildu” 2:0, srpski reprezentativac je ponovo potvrdio visok kvalitet i plasman u najbolju postavu lige. Sigurno u odbrani odigrao je i Nemanja Vidić u Sanderlendu, gde je Junajted sačuvao nadu pred poslednje kolo, pobedom 1:0. Konačno, Nenada Milijaša nije ulaziou igru u porazu Vulverhemptona protiv već protiv otpisanog Portsmuta 3:1.

Žigić dvostruki strelac

Prethodnog vikenda u Primeri u centru pažnje bio je “strpljivi” Nikola Žigić. Igrač koji svakako zaslužuje mnogo više pažnje (i poštovanja) trenera Emerija, svaki put koristi ulogu džokera Valensije. Za samo 30 minuta postigao je dva gola i zaradio epitet igrača utakmice sa Espanjolom , koga je potopio oba puta ove sezone.





Malaga je sve bliže ispadanju, a Milan Stepanov nije igrao zbog kartona. Ritam polako hvata Ivan Obradović koji je ponovo odigrao gotovo celu utakmicu (77 minuta) za Saragosu koja je pobedila “Depor” 1:0 i tako poboljšala šanse za opstanak.

Bajern je stigao do 22.titule u Nemačkoj, posle još jednog kolapsa Šalkea u samom finišu.

U senci raspleta za titulu prošle su utakmice koje donose mesta u Evropi. Borusija ponovo nije iskoristila loš rezultat Bajera, posle “mršavih” 1:1 sa Volfsburgom. Neven Subotić je igrao ceo meč za “milionere” koji su se tim remijem oprostili od LŠ, ali će u u LE za koju se bori i Štutgart za koji je drugih 45 odigrao Zdravko Kuzmanović u remiju protiv Majnca 2:2. Popularne “švabe” koje je Kristijan Gros uspeo da “razmrda” od dolaska u tu ekipu trenutno su šeste sa 3 boda plusa u odnosu na HSV. Iako 6.mesto ne vodi u LE, Zdravko Kuzmanović može da se nada ovom takmičenju jer u finalu kupa u Berlinu ugraju dva tima koja će u LŠ: Bajern i Verder, pa se “crta” spustila do 6. mesta.

Zoran Tošić je postigao i peti gol za Keln u polusezoni, a navijači “jarčeva” se nadaju da bi “bambi” mogao da ostane u tom gradu,. Keln je remizirao sa Frajburgom 2:2 i obezbedio opstanak, što neće biti slučaj sa Hertom koja ponovo odlazi u “cvajtu”.



Gojko Kačar
je igrao 70.minuta i pored problema sa kolenom, a publika na Olimpijskom stadionu u Berlinu po svemu sudeći videla je Kačara poslednji put u dresu Herte na “njihovom” stadionu. Herta je odigrala 1:1 sa Bajerom, bod koji ne donosi ništa ni jednom od ova dva tima.

Rajković prvak Holandije sa Tventeom, Pantelić strelac

Od srpskih fudbalera prvi je do titule stigao igrač u Holandiji. Bilo je samo pitanje Rajković sa jedne, ili Pantelić i Sulejmani sa druge strane...

Završeno je istorijskom prvom titulom Tventea na čelu sa “gubitnikom” sa Ostrva Stivom MekLarenom, koji je svoj mir i priznanje da zna da napravi grupu pobednika pronašao u obližnjoj Holandiji.

Za ekipu iz Enšedea igrao je Slobodan Rajković (žuti karton), dok je Marko Pantelić postigao jedan od četiri gola Ajaksa u pobedi nad NEC-m 4:1. Miralem Sulejmani je odigrao nekoliko poslednjih minuta umesto Pantelića koji se seli u drugi klub, nezadovoljan finansijskom ponudom iz Amsterdama.



Upravo završena sezona značila je i povratak Fejenorda u vrh holandskog fudbala. Tim iz najveće luke stigao je do četvrtog mesta i borbe za LE. To je omogućila pobeda nad Herenvenom 6:2 (nisu igrali Stefan Babović i Filip Đuričić).

U Francuskoj, PSŽ je ponovo spasao sezonu velikih očekivanja osvajanjem kupa. U finalu (Mateja Kežman na klupi) “sveci” su slavili 1:0 u produžetku protiv Monaka. Nenada Džodića i dalje nema u timu zbog povrede u dresu Monpeljea, a nisu igrali ni Nenad Kovačević i Dejan Milovanović u pobedi Lansa u Sent Etjenu.

Konačno, od igrača koji su na spisku Radomira Antića i koji će se gotovo izvesno naći među igračima koji putuju u Južnu Afriku, a koji igraju na istoku, dobar vikend imali su Miloš Krasić koji je u meču CSKA – Tomsk postigao prvi gol za “armejce” i Miloš Ninković koji je u teškom meču i pobedi kijevskog Dinama protiv Zakarpatja bio jedan od najboljih na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: