Getingen osvojio FIBA Evročelendž

Domaćin turnira ekipa nemačkog Getingena osvojila je FIBA Euročelendž za 2010.godinu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2010.

12:20

Default images

Nemački tim je pred 4000 gledalaca u dvorani “Lokhale” pobedio ekipu “Krasnye Krylia” sa 83:75.Prva zvezda finala je Amerikanac Kris MekNoton sa 22 poena, isti broj poena ubacio je i Dominikanac Luis Flores u dresu ekipe iz Samare, ali je imao manje raspoloženih saigrača u timu.

Domaći tim predvođen Amerikancima Mek Notonom, Jakobsenom, i Kanađaninom Miksom (nekadašnjim igračem Zadra) ušao je u poslednjih 10 minuta sa +13 poena prednosti, ali su Dominikanac Flores i još jedan Amerikanac, ali ovoga puta u ruskoj ekipi Ralf Bigs ( sa 16 poena drugi strelac tima) uspeli da iniciraju seriju od 14-4 i na kraju uvedu meč u neizvesniju završnicu.

Ipak u penal finišu , domaći su se bolje snašli i zabeležili istorijski trijumf.

Ekipu Getingena i ljubitelji košarke na ovim prostorima mogli su dobro da upoznaju. u Takmičenju po grupama Getingen je igrao protiv Budućnosti, dok je u četvrtfinalu nemački predstavnik eliminisao FMP iz Železnika.

Getingen je u polufinalu pobedio francuski Roan sa 77:67, dok je ruski tim pobedio Skavolini 73:70. U borbi za treće mesto Roan je pobedio Skavolini 86:80.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: