Dinamo šampion, neredi na Maksimiru

Remijem bez golova protiv Hajduka fudbaleri Dinama su obezbedili titulu šampiona Hrvatske, a utakmicu su obeležili neredi na Maksimiru.

Izvor: JT

Subota, 01.05.2010.

23:50

Default images

Iako su mnogi očekivali praznik fudbala u Zagrebu, sve ono prikazano na terenu je dobilo epitet jednog od najgorih derbija u poslednjih 15 godina, prenose hrvatski mediji. Dinamo je imao samo jednu smislenu akciju, dok Hajduk nije uputio nijedan udarac u okvir gola.

Sve ono što se dešavalo na terenu ostalo je u senci dešavanja na tribinama. Nezadovoljni igrom svojih miljenika Bed Blu Bojsi su na poluvremenu počeli sa čupanjem stolica na severu, a potom i bacanja istih zajedno sa baklajam na teren. Neredi su se ubrzo proširili i na istočnu tribinu zbog čega su reagovali specijalci, a navijači sui m odgovorili novim bacanjem baklji i stolica.

Policija je od sudija zatražila da se utakmica nastavi tek pošto se situacija na tribinama primiri, a za to vreme su igrači obe ekipe u tunelu čekali nastavak meča.U isto vreme predsednik splitskog kluba Joško Svaguša zaradio šamar u svečanoj loži na zapadnoj tribini, a jedan od navijača ga je polio pivom u trenutku kada je izašao iz lože.

Drugi deo meča je bio samo nastavak onoga što se dešavalo u prvom poluvremenu, ali je Dinamo na kraju proslavio petu uzastopnu titulu šampiona Hrvatske, ali je veliko slavlje izostalo.

Neprijatnih situacija bilo je i pre početka meča kada je predsedniku Hajduka jedan od navijača Dinama želeo da zabrani ulazak na stadion zbog čega je došlo do gužve koja je brzo rešena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: