Varadi bez milosti na startu

Premijerno takmičenje Otvorenog šampinata Srbije u motokrosu, na stazi Gornji Breg kod Sente, u potpunosti je pripalo domaćem takmičaru Aleksu Varadiju.

Izvor:

Nedelja, 25.04.2010.

21:46

Default images

Varadi, koji vozi u klasi MX1, do 250 kubika, je bez bez imalo milosti za drage goste i kolege takmičare, odradio obe vožnje završivši na prvom mestu, demonstrirajući raskošni talenat. Dugogodišnje poznavanje staze u svakom slučaju bilo je presudno, ali i pad u drugoj vožnji nije omogućio konkurenciji da se domogne prvog mesta.

I u preostale četiri klase izraziti favoriti opravdali su očekivanja klubova i sponzora i bez mnogo muke uknjižili prve bodove u nameri da se domognu novih šampionskih titula. U klasi 1 je slavio Noel Kovač, u klasi 2 Nikola Gajić, u klasi do 125 kubika Branko Antić, a kod amatera Viktor Lang.
plumrace.com
U idealnim vremenskim uslovima više od 40 takmičara u pet raspisanih klasa, vratolomijama i skokovima kroz oblake prašine, ostavaljalo je bez daha gotovo 2.000 ljubitelja motokros discipline. Čast da prvi nastupe na prvoj trci šampionata pripala je kroserima u klasama do 65 i 80 kubika. Odlukom organizatora Moto kluba Fristajler, zbog malog broja učesnika takmičari klasa 1 i 2 vozili su u diviziji. Iz nejakih mašina, golobradi momčići izvlačili su maksimum i bespoštedno se borili za svaki metar staze i skok, od starta do cilja.

U osnovnoj klasi do 65 kubika dvostruku pobedu ostvario je Noel Kova, član Sagmajster rejsing tima, na KTM motoru. Njegovom klupskom kolegi Šandoru Klasu za drugo mesto posle dve vožnje bili su dovoljni jedno treće mesto u prvoj i drugo u drugom izdanju.

Neznatno jače, ali dovoljno brže mašine do 80 kubika značajno su bolje prašile na stazi u diviziji. Nikola Gajić, trostruki šampion Srbije, još jednom je dokazao da ide na odbranu titule, dok je gost iz Crne Gore Viktor Ivanović morao da se zadovolji drugim mestom.
plumrace.com
Klasa do 125 kubika bila je najbrojnija i shodno tome i najinteresantnija. Branko Antić, član AMKK Kopanik iz Brusa u drugoj sezoni, najavio je da ove godine sa njme neće biti nikako lako. Prilično daleko od rodnog Brusa u ravnici Bačke, odlično se snašao i vrlo ubedljivo u obe vožnje oduvao konkurenciju. Miloš Đorđević sa dva druga mesta najavio je, da će posle oporavka od ozbiljne povrede zadobijene na jednoj od staza, ozbiljno konkurisati za najviše mesto na pobedničkom postolju.

U najjačoj klasi do 250 kubika bilo je nešto manje takmičara na startu, ali ništa manje uzbuđenja na stazi. Varadi je od starta stavio do znanja da je na svom terenu, a gostima je preostalo da se dogovore za drugi i treće mesto. Ljuti rivali na stazi Gabor Sagmasjter i Vlada Rajević još jednom su dokazali da je motokros viteška disciplina. Kako je Rajeviću na zagrevanju u nedelju pre podne zaribao motor, Sagmajster mu je ustupio svoj novi KTM, sa nula pređenih kilometara, kako bi mogao da učestvuje na trci. Epilog čitave priče je, u prvoj trci Gabor i Vlade vozili su se u branik do cilja, ali je momčina iz Subotice bio brži. U drugoj je već bila druga priča. Već naviknut na novu mašinu Rajević je odvrnuo gas i završio na drugom mestu, dok je Gabor stigao na cilj kao četvrti. Između njih mesto je izburgijao gost iz Bosne Dario Čerkez.

Kod amatera bilo je bez previše neizvesnosti, jer su mahom bili momci iz okoline. Viktor Lang bio je ubedljiv još na zvaničnom treningu, tako da je obe trke odradio rutinski.

Rezultati:

Klasa do 65 kubika: 1. N. Kovač, 2. Š. Klaso, 3. A. Baškoš
Klasa do 80 kubika: 1. N. Gajić, 2. V. Ivanović, 3. P. Fratucanov
Klasa do 125 kubika: 1. B. Antić, 2. M. Đorđević, 3. N. Krezić
Klasa do 250 kubika: 1. A. Varadi, 2. D. Čerkez, 3. V. Rajević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: