ACB: Pobede favorita, naši solidni

Košarkaši Barselone, Real Madrida i Kaha Laborala zabeležili su pobede u 31. kolu španske ACB lige.

Izvor: Ð L

Nedelja, 25.04.2010.

21:23

Default images

Jako bitne pobede ostvarili su i košarkaši Kahasola, koji su posle 10 godina obezbedili igranje u plej-ofu, kao i košarkaši Valensije, uz dobar učinak naših igrača.

Madriđani su 25. pobedu u sezoni zabeležili u Granadi, rezultatom 71:66. U izjednačenom meču, u kome nijedan tim nije imao osetniju prednost, Real je došao do pobede zahvaljujući tehničkoj grešci koja je dosuđena klupi domaćina u poslednjem minutu. Priđoni je bio siguran sa penala, pa je Real tako izbegao neizvesnu završnicu iako je meč 39 minuta bio u egalu.
Serhio Ljulj je bio najefikasniji u ekipi Etorea Mesine sa 15 poena, uz čak 7 promašaja za tri poena (2-9). Ante Tomić je postigao 12, uz 6 skokova, dok su dvocifreni učinak zabeležili i Priđoni (10p, 5s i 7a) i Horhe Garbahosa (10p, 7s).

Naši košarkaši u redovima madridskog tima nisu bili preterano raspoloženi za igru. Marko Jarić je za 16 minuta ubacio 6 poena, dok Novica Veličković za 12 minuta nije uspeo da se upiše u strelce.

Barselona, posle 3. poraza u sezoni koji je zabeležila u prethodnom kolu, nije imala problema sa Unikahom. Fran Vaskez je odigrao sjajan meč, postigao 20 poena (10-12 za dva) i uhvatio 7 lopti za 30 indeksnih poena. Riki Rubio je ubacio 15 uz 6 skokova i 4 asistencije, dok je Navaro u 13 poena, zabeležio i 5 uspešnih dodavanja. Na drugoj strani, istakao se britanski košarkaš Džoel Frilend sa 17 pogodaka.

Jedini, od četiri tandema naših košarkaša u ACB ligi, koji su zabeležili učinak vredan pomena bio je tandem Marinović-Perović. U pobedi Valensije nad Kompostelom 81:64, srpski centar je učestvovao sa 11 poena i 5 skokova, dok je nekadašnji plejmejker Crvene zvezde postigao 14 poena.
Huventud je u veoma bitnom meču za plasman u plej-of zabeležio poraz kod kuće od Bilbaa 66:72. Krilni centar španske reprezentacije, Aleks Mumbru postigao je 22 poena u pobedničkom timu, a istakao se i bivši bek FMP-a, Lejvur Voren sa 13.

U ekipi Huventuda, Bogdanović je za 30 minuta postigao 9 poena, dok je Tripković meč završio sa 2 postignuta poena.

U duelu jednog bivšeg košarkaša Zvezde i dva bivša košarkaša Partizana, do pobede je došao Estudijantes u čijim redovima je Petar Popović ubacio 6 poena, isto koliko i Miloš Vujanič za poraženu Mursiju. Vlado Šćepanović postigao je 8 poena.

Kahasol je zabeležio veliku pobedu portiv Fuenlabrade. Ekipa Đoana Plaze ja slavila sa 78:56 i tako posle 10 godina obezbedila igranje u plej-ofu. Duško Savanović se posle nekoliko fenomenalnih partija ovog puta zaustavio na 10 poena, a Ivan Radenović je za 24 minuta na parketu postigao 4 poena uz 5 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: