Kecman: "Verovao sam da pogađam"

Košarkaš Partizana Dušan Kecman izjavio je da je verovao da će lopta koju je u poslednjoj sekundi uputio sa više od polovine terena ući u koš.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 25.04.2010.

20:49

Default images

"Verovao sam da ću postići koš. Nije fraza, zaista sam verovao da ću pogoditi. Morao sam da uputim taj poslednji šut ka košu i verovao sam da ću biti uspešan", rekao je Kecman.

Strelac neverovatnog koša, kojim je Partizan pobedio sa 75:74 i četvrti put uzastopno trijumfovao u NLB ligi, smatra da je njegov tim mogao ranije da obezbedi pobedu.

"Morali smo ranije da rešimo utakmicu. Dosta smo grešili u produžetku i dozvolili protivniku da se vrati. Međutim, sreća prati hrabre i mislim da smo zaslužili pobedu", izjavio je Kecman.


Centar "crno belih" Slavko Vraneš smatra da je Partizan pokazao da je u stanju da istraje i kada mu je najteže.

"Malo ko se nadao pobedi. Pokazali smo da umemo da igramo i na strani, a ne samo pred svojim navijačima. Ovo je veliki gubitak za domaćina, pošto poraz na svom terenu najviše boli", istakao je on.

Najviši igrač srpskog šampiona tvrdi da je čitav tim verovao da Kecman može da postigne trojku i preokrene rezultat.

"Na snimku se može utvrditi da smo verovali da lopta može da uđe u koš. Pokazali smo da su u košarci čuda moguća i da se utakmica igra sve dok ne istekne i ta poslednja sekunda", zaključio je Vraneš.




Danilović: "Zaslužili smo pobedu"

kkpartizan.rs
Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović ocenio je da su "crno-beli" igrom i zalaganjem zaslužili sreću u samom finišu finala regionalne NLB lige protiv Cibone u Zagrebu.

"Sve vreme kontrolisali smo dešavanja na terenu. Smatram da smo mogli da ranije prelomimo veoma neizvestan meč", istakao je Danilović nakon spektakularnog trijumfa "crno-belih".

Prvi čovek najtrofejnijeg srpskog kluba napomenuo je da su "gluposti koje su igrači napravili u finišu regularnog dela sureta vratili protivnika u meč" i dodao je na parketu Arene u Zagrebu vođena žestoka borba.

Danilović je istakao da je Fajnal-for Evrolige, koji će biti održan od 7. do 9. maja u Parizu, "još daleko" s obzirom da "crno-bele" najpre očekuje, kako je rekao, "nekoliko veoma žestokih okršaja" u domaćoj Superliigi.

Kapiten Partizana Petar Božić, koji često tokom sezone koševima u poslednjim sekundama donosio vredne pobede "crno-belima", istakao je da je "izuzetno srećan zbog još jednog osvojenog trofeja".

"Zaslužili smo pobedu, iako smo napravili nekoliko nedopustivih grešaka u nizu, među kojima je i moja peta lična greška, u trenucima kada smo mogli da slomimo Cibonu u regularnom delu meča", naveo je Božić.

Božić je podigao na parketu "Arene" pred 16.000 gledalalca podigao deseti pehar za redom u domaćim i regionalnim takmičenjima. "Crno-beli" su od aprila 2007. godine osvojili četiri NLB lige, tri Kupa Raduvija Koraća i tri titule državnog prvaka ne izgubivši pritom nijedno finale.

"Do sada je cela ekipa bila fokusirana na osvajanje pehara namenjenog najboljem u regionalnom takmičenju. Taj trofej nam mnogo znači, ali nas do kraj sezone očekuje još dosta bitnih mečeva", zaključio je Božić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: