FED kup: Srbija ispala iz A grupe

Teniska reprezentacija Srbije nije izborila je opstanak u Svetskoj A grupi Fed kupa, pošto je u Beogradu izgubila od selekcije Slovačke sa 3:2.

Izvor: B92

Nedelja, 25.04.2010.

16:19

Default images

U odlučujućem meču slovački dubl, za koji su igrale Danijela Hantuhova i Magdalena Ribarikova pobedio je Jelenu Janković i Bojanu Jovanovski sa 6:4, 6:3. Pre toga, Danijela Hantuhova je pobedila našu najbolju teniserku Jelenu Janković sa 7:6 (2), 7:5, ali je izjednačenje donela Bojana Jovanovski koja je slavila protiv Magdalene Ribarikove sa 6:1, 7:6 (4).

U prvom setu duela Jankovićeve i Hantuhove vodila se nezivesna borba, teniserke su mnogo grešile. Hantuhova se bolje snašla, povela sa 4:2, ali se sedma teniserka sveta ubrzo izjednačila na 4:4, a zatim i preokrenula na 6:5.

Hanuthova je ipak uspela da osvoji naredni gem i set je rešen u tajbrejku, u kome je Slovakinja bila sigurnija, povela sa 5:0 i do kraja sačuvala prednost.

U drugom setu teniserke su sigurno igrale na svoj servis, ali je Hantuhova prvi vođstvu od 6:5, u 12. gemu, ipak uspela da oduzme servis protivnici, pobedi i tako osvoji drugi poen za Slovačku.

U drugom meču dana Bojana Jovanovski je pokazala da izrasta u veliku šampionku. Jovanovski je u prvom setu potpuno nadigrala iskusniju protivnicu, dozvolivši joj da osvoji samo jedan gem.

U drugom setu obe su napravile po tri brejka i meč je odlučen u tajbrejku, koji je srpska teniserka osvojila sa 7:4.

Pobednika duela odlučiće meč u dublu u kome će igrati Jelena Janković i Ana Jovanović, protiv Danijele Hantuhove i Ribarikove.

Hantuhova je ranije danas pobedila Jankovićevu sa 7:6, 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: