Maljković: Devojke zaslužile trofej

Košarkašice Partizana osvojile su titulu prvaka države, poštosu savladale Hemofarm sa 2-0 u pobedama i tako prekinule dominaciju Vrščanki od 2005. godine.

Izvor: SO

Nedelja, 25.04.2010.

09:04

Default images

„Devojke su ovo apsolutno zaslužile jer su naporono radile tokom cele sezone. Pokazale su da su spremne da naprave podvig i da ka tome idu korak po korak. Iskreno se nadam da će srpska košarka od sada imati dva ravnopravna tima. Ovaj trofej sa klubom koji volim od malena potvrda je za to “, izjavila je trener Partizana Marina Maljković.

„Bivšem klubu čestitam na svemu, o njima ne treba trošiti reči. Ipak mi je Hemofarm ostao u srcu jer sam tu pre dve godine počela da osvajam prve trofeje“, dodala je Maljkovićeva.

Trener Hemofarma Miroslav Popov analizirao je uzroke poraza.

„Partizan je sa mnogo više žara i volje iskoristio svoju šansu i stigao do pobede jakom i agresivnom igrom, koja ih je krasila cele sezone. Mi nismo odgovorili istom merom, bili smo zbunjeni. Postojala je i kod nas neka želja, ali je bila izražena na nekom drugom jeziku. U odnosu na meč u Beogradu, gde smo bili moralni pobednici, moramo sportski da priznamo da su crno-bele sada bile bolje od nas“.

Košarkašice Partizana tako su osvojile prvu titulu još od 1985. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: