Pobeda Kavasakija, Srbi 36.

Ekipa Kavasakija trijumfovala je na trci “24 časa Le Mana” koja je vožena u okviru Svetskog šampionata izdržljivosti u motociklizmu.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Nedelja, 18.04.2010.

15:15

Default images

Kavasaki, za koje su vozili Žilijen da Kosta, Olivije Fur i Gregori Leblan, je do pobede došao posle kompletiranih 828 krugova, 11 više od drugoplasiranog tima Jamaha Austrija, aktuelnog šampiona. Treće mesto na jednoj od najprestižnijih trka u motociklizmu zauzeo je Suzuki RAC 41 Siti Bajk.

Na trci u Le Manu učestvovao je i srpski tim Dijamant, za koji su vozili Željko Staničić, Dragoslav Kule Perišić i Francuz Piter Poleso, i on je zauzeo 36. mesto od isto toliko ekipa, koliko ih je prošlo kroz cilj. Za učešće na trci voženoj na stazi “Bugati” prijavilo se preko 100 timova, ali je samo 55 izborilo mesto na startu.
Beta
Srpska ekipa je pred put u Le Man imala velika očekivanja, ali su je brojni problem od samog od starta trke, prvenstveno sa rezervoarom, pumpom za gorivo i kočnicama onemogućili da dođe d boljeg rezultata. Iako je postojala mogućnost da se još u subotu uveče povuku sa trke to se nije desilo i predvođen iskusnim Perišićem tim je uspeo da se vrati na stazu i dođe do plasmana na prestižnoj trci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: