Partizan 'pregazio' i Kragujevčane

Košarkaši Partizana zabeležili su i drugu pobedu u Superligi jer su sa ubedljivih 97:69 (20:19, 21:18, 32:10, 24:22) savladali kragujevački Radnički.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 13.04.2010.

19:48

Default images

Posle izjednačenog prvog poluvremena šampion je slično kao i u prvom kolu u trećem periodu zaigrao odbranu na svom nivou i sa 32:10 u četvrtini rešio meč. Najbolji u 'crno-belom' timu bio je Bo Mekejleb koji je ubacio 17 poena i imao osam asistencija. Još tri igrača su imala dvocifreni broj poena, a kog gostiju najviše se istakao Rakić sa 15 poena i pet skokova.

Svi igrači Partizana su dobili šansu i svi su se upisali u strelce. Pored Mekejleba, najbolji je bio Jan Veseli sa 13 poena. Marić i Rašić su ubacili po 11 poena, a centar Partizana imao je i osam skokova. Mladi Darko Balaban ubacio je 10 poena. U beogradskom timu nije bili Vraneša i Miloševića. Uz Rakića, jedini igrač sa dvocifrenim brojem poena bio je pantić koji je ubacio 13, dok je Aleksić imao devet, uz osam asistencija i pet izgubljenih lopti.

Kao i u prvom kolu protiv Tamiša, Partizan je ponovo dozvolio gostima da bolje otvore meč u 'Pioniru'. Radnički je poveo u prvom delu premijerne četvrtine sa 8:2, ali su 'crno-beli' tada 'stegli' odbranu i lako stigli na 8:8, a do kraja perioda uspeo i da preokrene u svoju korist pa je četvrtina završena rezultatom 20:19 za šampiona.
FoNet
I prvi deo drugog perioda bio je izjednačen. Radnički je dobro parirao Partizanu, ali su 'crno-beli' miniserijom 11:2 stigli do prve osetljivije prednosti na meču (37:27). Međutim, kragujevčani su do kraja poluvremena ipak uspeli da smanje zaostatak na 41:37.

Najbolji u Partizanu tokom prvog poluvremena bio je Bo Lester Mekejleb sa osam poena i čak šest asistencija. S druge strane, u ekipi Radničkog izdvojili su se Pantić i Aleksić sa po devet poena.

U trećoj četvrtini Partizan je dobio meč. Čvrstom odbranom šampion je sveo goste na samo deset poena, a fenomenalnom igrom u napadu 'crno-beli' su stigli do 26 poena prednosti jer su predvođeni sjajnim Mekejlebom i Veselim ubacili ukupno 32 poena za deset minuta.

Poslednji period Duško Vujošević je iskoristio da priliku da svim košarkašima, kao i u meču protiv Tamiša, ali je i sa rezervnim sastavom šampion rutinski meč priveo kraju i zabeležio drugu ubedljivu pobedu od 97:69.

Preostali mečevi drugog kola igra se u sredu, a sastaju se: Tamiš - Zvezda, Borac - FMP i Metalac - Hemofarm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: