Rabrenović i Radivojević rutinski

Vladica Rabrenović i suvozač Radmil Radivojević trijumfovali su na prvom Beogradskom reliju, „Trofeju Mirko Martinović“.

Izvor:

Nedelja, 11.04.2010.

22:23

Default images

Aktuelni šampioni Srbije u najzahtevnijoj auto disciplini u Reno Kliu 2.0 pobedili su u generalnom plasmanu relija i ujedno u klasi N3. Konstantno dobrom i mudrom vožnjom u sva tri kruga, rutinski su došli do cilja i najavili da su spremni da odbrane titulu.

Odradili smo naše i gledali ostvarena vremena na brzinskim ispitima, posle svakog kruga. Kada u nekoliko desetih delova sekunde razlike, odradite po četiri put Avalu i Košutnjak, realno je da očekujete pobedu. Istina, posle trećeg servisa, saznali smo da je konkurencija imala problema, što nas je direktno gurnulo u prvi plan. Stići do cilja sa takvim saznanjem i nije bio neki problem, ali ću reći da je automobil odlično funkcionisao“, rekao je na ciljnoj rampi Rabrenović.

Drugo mesto na pobedničkom podijumu u generalnom plasmanu, ujedno u klasi N4, pripalo je Borisu Đorđeviću i Predragu Milosavljeviću, u Micubiši lanseru devete evolucije.

Na trećoj Avali imali smo određenih problema, što nas je koštalo oko 50 sekundi zaostatka. Na kraju, taj zaostatak bio je nedostižan, tako da nismo bez razloga srljali, već smo gledali da sigurno dođemo do cilja. Činjenica je da smo, u jednom trenutku, bili vodeći u generalnom plasmanu, ali isto tako treba reći da su druge posade dobro vozile, a neki su morale da odustanu zbog kvarova ili izletanja“, istakao je Đorđević.

Veliko iznenađenje priredili su Todor Stamenković i Branislav Jovanović u Sitroenu Ksara. Mnogi nisu verovali da će uspeti da završe reli, a još manje da će se domoći podijuma.

Ksara je sada u potpunosti spremna i za Srbija reli. Mogu odmah da startujem ako treba“, poručio je dobro raspoloženi Stamenković, „Svi koji su srećni što nas vide na cilju, raduju nas, a oni koji nisu verovali da auto i mi možemo do kraja, neka se zapitaju u kom pravcu vodi njihovo razmišljanje“.
plumrace.com
Od 33 prijavljene posade, ispred Starog Dvora u 10.01 časova u nedelju startovalo ih je 26, da bi posle osam brzinskih ispita na cilj u 17.15 stiglo 17 autmobila. Posle prvog kruga (dve Avale i jedan Košutnjak) Dušan Borković je i pored okretanja kod „Ace devetke“, imao 12 sekundi prednosti nad Đorđevićem, a on samo četiri deseta dela sekunde bolje vreme od Petrovića.

Borkoviću se na drugoj Avali zaglavio gas i mlada nada domaćeg sporta, morao je pre vremena da završi prvo ovosezonsko takmičenje, koje je bodovano za CEZ (Centralnoevropsku zonu) i nacionalni šampionat. Srđan Petrović je bio nešto bolje sreće, ostavši bez turbine, ali to je u isto vreme značilo da je mogao da se pozdravi sa dobrim rezultatom, imajući u vidu da se njihova posada jedina bodovalo samo za generalni plasman.

Na Avali prilikom silaska u drugom krugu, prvo su izleteli Slobodan Jovanović i Dario Konstatinović u Pežou 206, bez težih posledica, što se ne može reći i za auto. Vladimir Zečević i Marko Vučković, nešto kasnije su, gotovo na istoj lokaciji, izleteli sa staze, uz komentare publike da je popularni Dika imao i pokušaje da spase već gotovu stvar.

Srđan Višnjić i Rajko Lukić u Reno Kliu, nisu imali sreće sa menjačem, tako da je i za njih usledio kraj pre vremena. U duelu za prvo mesto u klasi A5 Cvjetičanin - Šarac, ostalo je da u trećem krugu probaju da nešto promene, ali su na vreme shvatili da je sve gotovo. Ivan Mandić i Nemanja Stojić bili su bez premca u klasi N1, što svakako ne znači da ostale posade nisu dale maksimum.

Pehar za prvo vreme na Avali u klasi N3, u kojoj je nekada vozio i Mirko Martinović, osvoji je Srđan Višnjić, a u A2 Miodrag Šarac.

Generalni plasman:
1. Vladica Rabrenović – Radmil Radivojević
2. Boris Đorđević – Predrag Milosavljević
3. Todor Stamenković – Bratislav Jovanović
4. Đanaluka Roko – Milan Misailović
5. Mile Cvjetičanin – Vukašin Tomić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: