JSL: Zvezda ubedljivo do pobede

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladi radnik sa 4:1 na svom stadionu u 23. kolu Jelen Superlige i sada imaju 61 bod, pet više i meč više od Partizana.

Izvor: B92

Subota, 10.04.2010.

20:56

Default images

’Crveno-beli’ su poveli već posle šest minuta igra golom Aleksandra Jevtića, ali su Požarevljani izjednačili auto-golom Stamenkovića u 26. minutu. Tri minuta kasnije Kadu je iz jedanaesterca doneo novo vođstvo Zvezde, a sve dileme u vezi sa pobednikom rešio je Jevtić pogotkom u 69. minutu. Trijumf je potvrdio Savio golom u samoj završnici meča.

Ekipa Ratka Dostanića odigrala je još jedan odličan meč pred oko 10 hiljada gledalaca. U startnoj postavi domaćina nije bilo Milana Vilotića koji ima stomačni virus, Dejan Lekić ušao je u drugom delu, dok je preostali član srpske ekspedicije u Japanu Pavle Ninkov ponovo bio jedan od najzapaženijih igrača na utakmici.

Domaći tim je od samog starta zaigrao odlično, a pre gola Jevtića u šestom minutu Kadu je imao stoprocentnu priliku da savlada golmana Mišića. Zvezda je do prednosti došla nakon akcije po desnoj strani. Nikola Lazetić je odlično centrirao, a Jevtić je u srcu šesnaesterca odlično odreagovao i glavom savladao golmana Mladog radnika za 1:0.
U prvom delu ’crveno-beli’ su pored dva gola pogodili dva puta okvir gola (Perović i Jevtić), a za propuštene prilike domaćin je kažnjen u 26. minutu kada je golman Stamenković katastrofalno reagovao posle centaršuta Simića i praktično uneo loptu u sopstvenu mrežu.

Ipak, samo tri minuta kasnije domaćin je ponovo poveo. Posle gužve u šesnaestercu Mladog radnika Aleksandar Jevtić je stigao do lopte pre golmana Mišića koji ga je oborio, i sudija Bogdanović je pokazao na ’kreč’, a siguran izvođač penala bio je Mendeš Kadu. Omaleni Brazilac ponovo je lucidnim potezima mamio aplauze, i bio je jedan od najboljih pojedinaca kod domaćina.

Do kraja prvog dela nije bilo više golova, iako su i Zvezda i Mladi radnik imali dobre prilike.
U drugom delu utakmice tempo je znatno opao, ali je i u takvoj situaciji Zvezda bila mnogo bolji tim. U prvih 15 minuta gosti su napravili dve, a Zvezda jednu izmenu, a meč je definitivno odlučen u 68. minutu kada se sve bolji Nikola Ignjatijević sjajno izborio za jednu loptu na levoj strani, prošao golmana i oštro centrirao po zemlji. Aleksandar Jevtić nije imao težak posao, samo je gurnuo loptu preko gol linije, i postigao svoj drugi a Zvezdin treći gol na meču.

U samom finišu u igru su ušli Darko Lazović i Dejan Lekić, a konačnih 4:1 postavio je najlošiji fudbaler domaćina na ovom meču Brzilac Savio koji je izbegao ofsajd zamku posle asistencije Kadua, obišao golmana Mladog radnika i postigao gol.

Zvezda je ovim trijumfom osigurala prvo mesto i posle 23. kola, a protivnik ’crveno-belih’ u narednom kolu biće Borac u Čačku. Mladi Radnik je ostao na pretposlednjem mestu, a u narednom kolu tim Nebojše Maksimovića dočekuje OFK Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: