Pobeda Zvezde u Železniku

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP Železnik u gostima sa 75:64 u prvom kolu Superlige Srbije.

Izvor: SO

Subota, 10.04.2010.

19:35

Default images

Utakmicu je odlučio Radivojević, koji je na dva minuta do kraja ubacio pet poena u nizu za vođstvo 68:60, a meč je definitivno prelomio Stojačić trojkom za 73:62. Najbolji na meču bio je Nemanja Bjelica sa 23 poena (4-7 za dva, 4-6 za tri) i 7 skokova, a Vuk Radivojević imao je 17 poena (4sk. i 4 ast). Najefikasniji kod ’Pantera’ bio je Miroslav Raduljica sa 18 poena (10sk.) Jeremić je zabeležio 17 (7-18 uz igre).

’Crveno-beli’ su igrali odličnu odbranu u prvoj deonici i naterali su domaće na šest izgubljenih lopti u tom periodu, posle čega bi uglavnom usledile kontre i polukontre gostiju.

Bilo je očigledno da se Amerikanac Vudvord još nije najbolje uklopio u tim jer se nekoliko puta nije uopšte razumeo sa saigračima. To je Zvezda koristila u odbrani, ali i u napadu kako bi dolazili do otvorenih pozicija za šut. Bjelica je tako ubacio 8, Radivojević 7 poena, pa su gosti posle deset minuta vodili 25:16.

FMP je mnogo bolje počeo drugu četvrtinu, a naročito raspoložen bio je Jeremić sa 8 poena u nizu. Mnogo čvršće u odbrani zaigrali su ’Panteri’, pa je Zvezda vrlo teško dolazila do koša.

Posle trojke Čovića ekipa Boška Đokića povela je 29:27 i bilo je očigledno da domaći tim polako preuzima konce igre. Do kraja poluvremena FMP je uspeo da uveća prednost, a posle trojke Radetića bilo je 41:34 pred 15-minutni odmor.
Beta

Malo po malo, Zvezda je dobrom igrom uspela da anulira zaostatak, a posle poena Stevića i da povede sa 53:52. Treću četvrtinu okončao je Bjelica pogotkom sa distance za 55:52. Loša vest za ionako okrnjeni tim Zvezde jeste povreda kolena Borisa Bakića krajem treće deonice, a bek se do kraja nije vraćao na parket.

Početkom poslednjeg perioda domaća ekipa ponovo je zaigrala znatno agresivnije u odbrani i zahvaljujući odličnom Raduljici stvorili su tri poena prednosti. Igra Zvezde u tom intervalu svodila se isključivo na šut za tri poena, ali su sa četiri uzastopna promašena šuta dali FMP-u priliku da se ’odlepi’ i prelomi meč.

’Panteri’ su loše organizovali nekoliko napada i iznova su davali šansu gostima da se vrate u meč. Konačno, oni su je iskoristili – Bjelica, koji je bio pokretač svih akcija Zvezde u poslednjoj četvrtini, postiže ’2+1’, a posle pogotka Stevića Radivojević je preuzeo lidersku ulogu i sa pet uzastopnih poena prelomio meč.



FMP: Čović 6, Stefanović, Zeković, Stojadinović, Lazić 2, Radetić 9, Dimić, Raduljica 18, Vudvard, Jeremić 17, Samardžiski 4, Videnov 8

Crvena zvezda: Kešelj 3, Milošević, Kikanović 9, Radosavljević, Katnić, Nedović, Stević 10, Radivojević 17, Jelovac, Stojačić 3, Bakić 10, Bjelica 23

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: