„Mundijal siguran uprkos pretnjama“

Šef Lokalnog organizacionog komiteta Deni Džordan izjavio je da će Svetsko Prvenstvo u Južnoj Africi biti bezbedno uprkos pretnjama Al Kaide.

Izvor: MT

Subota, 10.04.2010.

10:42

Default images

„Bilo kakav pokušaj da se turnir ugrozi, biće neuspešan. To se neće dogoditi“, rekao je Džordan. Džordanov komentar došao je posle upozorenja od strane desno orijentisane secesionističke grupe ’Afrikanerski pokret otpora’ da strancima bezbednost u Južnoj Africi neće biti osigurana. Prethodno je severnoafrička grana Al Kaide najavila da će uslediti napad tokom Mundijala.

Više od 30.000 policajaca je regrutovano i specijalno trenirano za moguća dešavanja tokom turnira“, rekao je Džordan.

Interpol će takođe obavljati obaveštajne operacije pre i tokom Svetskog Prvenstva, kako ne bi došlo ni do kakvog bezbedonosnog propusta.

Severnoafrička grana Al Kaide upozorila je da će se tokom Svetskog Prvenstva, koje počinje 11. juna, dogoditi napad.

Dok bude trajala utakmica SAD – Engleska na punom stadionu i pred televizijskim kamerama, odjeknuće eksplozija i biće na stotine mrtvih. Sve te zemlje su deo cionističko-krstaške kampanje protiv Islama“, stoji u saoštenju Al-Kaide.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: