Trijumf Bonoma na startu sezone

Britanac Pol Bonom krenuo je u odbranu titule trijumfom na prvoj trci ovogodišnjeg Red Bull Air Race šampionata održanoj u Abu Dabiju.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Subota, 27.03.2010.

20:51

Default images

Bonom, koji je kvalifikacije završio na trećem mestu, do pobede na startu sezone je došao u vremenu od 1:14.06 minuta, tik ispred sunarodnika Najdžela Lemba i Mađara Petera Bešenjeja. Austrijanac Hanes Arh, koji je bio najbolji u kvalifikacijama je trku završio na razočaravajućem 11. mestu.

Arh, pobednik prošlogodišnje trke u Abu Dabiju, je bio glavni favorit za trijumf, ali je bio diskvalifikovan u Top 12 rundi zbog preopasnog letenja. Mnogi piloti od kojih se, takođe, mnogo očekivalo su isto eliminisani u ranim fazama trke koju su obeležile diskvalifikacije i tehnički problemi.
Pošto se temperatura pred sam početak trke podigla na preko 40 stepeni tu nije bio kraj nevoljama za sve takmičare jer su tada počeli da duvaju i jaki pustinjski vetrovi. Sve to je prvu trku sezone učinilo jednom od najdramatičnijih u šestogodišnjoj istoriji šampionata.

Ovo je fantastičan start nove godine“, rekao je Bonom, koji je zahvaljujući 12. trijumfu u karijeri došao do 12 bodova, „Sve što sam video tokom trke je bilo fascinantno. Vetar je menjao pravac, dok je temperura bila jedan od bitnih faktora. Bio je težak posao zadržati koncentraciju u takvim uslovima i ne vidim slučajnost u tome što su samo veterani bili na podijumu. Iskustvo pomaže tokom dana kakav je bio ovaj. Na sve mora da se pazi i da se smišlja dobra taktika“.

Ovogodišnji Red Bull Air Race šampionat se nastavlja u Pertu, u Australiji, 17. i 18. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: