Štafeta SAD ostaje bez zlata sa OI

Američka ženska štafeta na 4x400 metara, koja je na OI u Atini 2004. godine osvojila zlatnu medalju, ostaće bez tog odličja.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

18:29

Default images

Tim SAD će ostati bez zlatne medalje pošto je Međunarodna atletska federacija (IAAF) potvrdila suspenziju Amerikanki Kristal Koks zbog korišćenja dopinga. "Sprinterka je nedavno prihvatila da se provere i diskvalifikuju svi njeni rezultati od 2001. godine, pošto je prethodno priznala da je učestvovala u slučaju BALCO", kaže se u zvaničnom saopštenju IAAF.

"Ona je bila član štafete SAD na 4x400 metara koja je u Atini osvojila zlato. Prema pravilima IAAF to znači da će taj njihov rezultat biti diskvalifikovan", saopštila je IAAF.

To znači da će zlatna medalja pripasti drugoplasiranoj Rusiji, koja je tako trijumfovala ispred timova Jamajke i Velike Britanije.

Neke od najvećih sportskih zvezda u SAD bile su umešane u skandal BALCO i korišćenje steroida. Sprinterka Merion Džouns je već ostala bez svojih olimpijskih medalja pošto je priznala da je uzimala nedozvoljena sredstva.

Sa druge strane, zahtev suspendovanog američkog sprintera Džastina Gatlina, olimpijskog šampiona na 100 metara iz 2004. godine, da se ranije vrati takmičenju, Anti-doping komisija je odbila. Njegova četvorogodišnja suspenzija ističe 24 jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: