Zvezdašice osvojile Kup Srbije

Odbojkašice Crvene zvezde osvojile su Kup Srbije pošto su u finalu u ’Šumicama’ pobedile pančevački Dinamo sa 3:1 (19:25, 25:23, 26:24, 25:20).

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2010.

18:30

Default images

’Crveno-bele’ su tako u 44. izdanju nacionalnog Kupa došle do 13. trofeja namenjenog pobedniku. Pančevke su protiv favorizovanog domaćina odlično počele, dobile su prvi set i bile su blizu osvajanja drugog, ali je Zvezda ipak uspela da izjednači na 1:1, i slomi otpor rivala.

Pančevke se i pored toga nisu predale, ali kada su treći set izgubile sa 26:24 bilo je jasno da će trofej otići u ruke obojkašica Zvezde. ’Crveno-bele’ su tako došle do trofeja u Kupu posle šest godina posta.

Odbojkašice Crvene zvezde su nakon dugog vremena uspele da osvoje trofej nacionalnog kupa. Bila je to izvanredna igra ekipe koju predvodi bivši reprezentativac Ratko Pavličević. Imale su, doduše, lepu priliku da do pehara dodju i gošče iz Pančeva, koje su favorizovanom rivalu pružile snažan otpor u svim setovima.
BB
Iako je poražen, tim Dinama je još jednom pokazao da je uz Crvenu zvezdu kolektiv koji u našim okvirima demonstrira vrhunsku žensku odbojku.

U ekipi Crvene zvezde sjajno je igrala Jelena Blagojević, zatim Tamara Rakić i Nadja Ninkov, dok su najbolji utisak u timu Dinama ostavile Jelena Mladenović i Milena Rašić.

Pred oko 1.000 gledalaca u dvorani u Šumicama, utakmicu su sudile Zorica Bjelić i Svetlana Zotović iz Beograda.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je članica Crvene zvezde Jelena Blagojević. Pobednički pehar kapitenu "crveno-belih" Stefani Veljković uručio je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić.

Crvena zvezda: Nedarević, Kecman, Ninković 14, Rakić 15, Rosić, Živković 5, Veljković 7, Bjelica 14, Nešović 8, Blagojević 14, Pušić, Stefanović.
Dinamo: Furtula 3, Sredić, Petrov 1, Lečić 8, Škarić, Sekulić, Bezarević, Divac, Marković 12, Rašić 15, Mladenović 20, Vulović 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: