Javor odoleo Partizanu

U poslednjem meču 17.kola Jelen Superlige Srbije Partizan i Javor igrali su bez golova u Beogradu.

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2010.

16:31

Default images

Partizan je svih 90 minuta bio jedina ekipa koja je konstantno pokušavala da postigne gol, a su gosti uspeli u svojoj nameri da osvoje vredan bod na gostovanju kod šampiona. I pored velike ofanzive ’crno-beli’ su stvorili samo dve prave šanse ali je šuteve Klea i Dijare glavom zaustavio Kahriman. Gosti su samo sa vremena na vreme odustajali od ‘bunkera’ i kontrama ugrožavali Božovića.

Patizan je od prve sekunde krenuo ka golu gostiju koji su se opredelili na totalnu defanzivu. Zgusnuta odbrana Ivanjčana doprinela je i tome da sa prvi udarac ka golu ‘crno-beli’ uputili tek u 15 minutu kada je Ljubomir Fejsa šutirao preko gola sa 20ak metara. Partizan je nastavio sa napadima pa je već tri minute kasnije i Damir Kahriman morao prvi put da interveniše posle centaršuteva Lovića sa leve strene.

U prvih 45 minuta Javor je samo povremeno uspevao da pređe centar terena, a najbliži golu Božovića gosti su bili posle centaršuteva iz slobodnnih udaraca sa desne strane, međutim, svaki put su defanzivci šampiona lako izbacivali loptu u polje, a jedna takva akcija donela i najbolju šansu za Partizan u prvom poluvremenu.

Posle slobodnog udarca Božović je boksovao loptu u polje, ‘crno-beli’ su brzo otvorili kontru, Ilić je ušao u šesnaesterac, pokušao da proigra Klea ali je njegov pas odbio jedan defanzivac Javora. Lopta se odbila do Lamina Dijare koji je snažno šutirao, ali je njegov udarac sa 7-8 metara takođe blokiran pa je ostalo 0:0.

Istim tempom ekipe su nastavile i u drugom poluvremenu. Partizan je napadao, a Javor se branio. Trener ‘crnobelih’ Goran Stevanović nije dugo čekao. Već u 55. Minute napravio je dvostruku izmenu. Umesto Nemanje Tomića ušao je Predrag Mijić koji je ove zime stigao iz Spartaka, a igru je napustio i Saša Ilić kojeg je zamenio ljubimac ‘grobara’ Almami Moreira koji je pozdravljen burnim aplauzom navijača.
partizan.rs
Partizan je i dalje uglavnom pokušavao da centaršutevima sa strane ugrozi gol gostiju, a najbolju priliku stvorio je u 60 minutu. Dijara je dobro skoćio posle centaršuta Davidova sa leve strane, ali je njegov udarac glavom odbranio Kahriman.

U ovom period igre i gosti su počeli češće da napadaju gol Božovića, ali osim dve polušanse nisu ozbiljnije ugrozili golmana šampiona. U 25. Minute drugog poluvremena Partizan je imao najbolju gol šansu. Lomić je iz slobodnog udarca sa leve strane ubacio luptu na pet metara od gola Kahrimana, najviše je skočio Kleo koji je šutirao glavom ali je golman gostiju ipak uspeo da nogama zaustavi loptu i sačuva mrežu.

U 75. minutu i gosti ozbiljno prete, ali je Božović lako zaustavio šut Marka MIlovanovića koji je prethodno veoma dobro prošao po desnoj strain i ušao u kazneni prostor. Odmah posle ove šanse gostiju Stevanović pravi i treću izmenu i umesto Davidova u igru uvodi Branu Ilića. Ilić je u 83. Minute sjajno prošao po levoj strani, došao skoro do gola Kahrimana, ali njegov pas u sredinu niko nije uspeo da iskoristi pa je ostalo 0:0. Tri minute pre kraja javor ponovo preti Partizanu. Račić je dobio loptu na 20ak metara, nije imao koga da proigra pa je pokušao snažnim šutem da savlada Božovića koji je loptu izbacio u korner.

Partizan je do kraja očajnički pokušavao da stigne do gola, ali su uporni gosti zaustavili sve pokušaje, pa i veoma dobru šansu Moreire u poslednjoj sekundi,

Partizan: 27 Božović, 24 Knežević, 11 Lomić, 13 M. Jovanović, 20 Krstajić, 5 Fejsa, 23 Davidov (18 B. Ilić 75’), 7 Tomić (17 Mijić 55), 22 S. Ilić (10 Moreira 55’), 9 Kleo, 26 Dijara

Javor: 12 Kahriman, 21 Milovanović, 20 Milović, 26 Ilić, 30 Pavlović, 5 Gogić, 7 Cvetković, 8 Nikitović (4 Stanisavljević 82’), 24 Petrov (15 Stojaković 60’), 25 Luković, 9 Račić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: