Stavbar u ’Pioniru’ osvojio titulu

Hokejaši mariborskog Stavbara osvojili su titulu u Slohokej ligi jer su i u drugom meču finalne serije pobedi Partizan 3:2 (1:0, 0:1, 2:1).

Izvor: B92

Utorak, 02.03.2010.

19:52

Default images

Slično kao i u Mariboru, Stavbar je i u ’Pioniru’ u poslednjim sekundima postigao pobedonosni gol i sa 2:0 u seriji osvojio titulu. ’Crno-beli’ su veoma dobro igrali u napadu, stvarali šanse ali je golman gostiju sjajno branio, a njegovi saigrači iskoristili sve greške Partizanovih hokejaša i tako pobedili u veoma uzbudljivom finalu debitanta u takmičenju.

Slovenci su poveli već u devetoj sekundi preko Ankersta. Partizan je veoma loše igrao u prvoj trećini, a čim je u nastavku preuzeo kontrolu nad utakmicom stigao je i do izjednačenja preko Marka Milovanovića kojem je u 28. minutu asistirao Liška.

Treći period bio je najefikasniji i u samoj završnici veoma uzbudljiv. Partizan je morao da igra znatno ofanzivnije kako bi stigao do pobede i eventualne majstorice, ali su gosti tu otvoreniju igru koristili za brze kontre koje su ima na kraju i donele pobedu. Deset minuta pre kraja trećeg perioda Mariborčani stižu ponovo do vođstva, a strelac posle brze kontre i šuta Ferleža bio je Daniel Terenta.

U poslednjih deset minuta ’crno-beli’ su stvorili nekoliko veoma dobrih prilika ali je golman Stavbara Jure Verlič fenomenalno branio.

Ipak, minut i po pre kraja regularnog dela Mark Furnije na asistenciju Tibora Šnajdera donosi drugo izjednačenje Partizanu. Međutim, srpski šampion nije uspeo da se odrani u samom finišu jer je posle još jedne greške u srednjoj zoni Stavbar stigao do nove kontre i preko Denisa Kadiča 30 sekundi preko kraja stigne i do trećeg, ovaj put konačnog vođstva.

Stavbar je i u orvom meču u Mariboru pobedio sa 3:2.

"Mislim da smo odigrali dve izjednačene utakmice u finalnoj seriji i da smo bili ravnopravan protivnik iskusnoj ekipi Maribora. Čestitam Mariboru, ali mislim da je ovo veliki uspeh i za nas jer smo stigli do finala u debitantskoj sezoni u Slohokeju. Hteo bih da zahvalim svojim igračima na igri, zalaganju i požrtvovanosti tokom cele sezone jer su pokazali veliki napredak iz utakmice u utakmicu. Ovo je za njih veliko iskustvo", rekao je trener Partizana Đulnear Saliji.

Hokejaši Partizana su ligaški deo Slohokeja okončali na četvrtoj poziciji, ali sa najboljom gol razlikom od svih deset timova Slohokeja (71). U četvrtfinalu plejofa, srpski šampion savladao je Olimpiju dva puta, a u polufinalnoj seriji Partizan je dva puta pobedio kranjski Triglav, ekipu koja je ligaški deo završila kao prvoplasirani tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: