Mekinro: "Očekujem tri pobede"

Selektor američkog Dejvis kup tima Patrik Mekinro izjavio je da očekuje da njegovi igrači pobede u mečevima Svetske grupe, iako je rekao da Srbija ima jak tim.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 02.03.2010.

14:51

Default images

Srbija i SAD igraće meč Svetske grupe od 5. do 7. marta u Beogradskoj areni. "Nadam se da ćemo pobediti u tri meča. Imam dovoljno iskustva da ne želim da predviđam kada će to da se dogodi, da li posle prvog, drugog ili trećeg dana. Očekivanja bi bila nerealna", rekao je Mekinro na konferenciji za novinare u Areni.

On je dodao da se oseća dobro u Beogradu i da je teren na kome će se igrati veoma dobar.

"Sem Kveri i Džon Izner su u veoma dobroj formi poslednjih šest meseci. Srbija ima jak tim. Novak Đoković je drugi igrač sveta. To je za nas veliki izazov. Osećamo pritisak da moramo da pobedimo... Sve je moguće", rekao je Mekinro i naglasio da će "ovo biti lep teniski vikend".

Selektor je istakao da očekuje da će publika u Areni biti bučna i da zna da su do sada Dejvis kup mečevi u Beogradu bili veoma posećeni.

Amerikanci Bob i Majk Brajan godinama su među vodećim dubl igračima sveta, a u Beogradu očekuju da će mnogo toga zavisiti od igre parova.

"Srećan sam što sam u Beogradu. Ovo je najbolji teren na kome smo igrali. Meč će biti jako težak, jer igramo protiv Nenada Zimonjića, koga izuzetno cenim", rekao je Bob Brajan.

Njegov brat Majk istakao je da sada ne zna ko će igrati sa Zimonjićem.

"Već smo igrali protiv Novaka, ali mislim da je i Janko Tipsarević veoma dobar dubl igrač", rekao je Majk Brajan.

Amerikanac Džon Izner, koji je trenutno 21. na ATP listi, naglasio je da će sada prvi put igrati za Dejvis kup reprezentaciju SAD.

"Moji ciljevi su bili da budem među dvadesetak najboljih igrača sveta i da igram za Dejvis kup reprezentaciju i to sam uspeo. Nadam se da će se i ostale želje ostvariti", rekao je Izner.

U timu je i Sem Kveri, 22. na ATP listi, kome je ovo drugo učešće za Dejvis tim SAD.

"Trudićemo se, daćemo sve od sebe. Na Boba i Majka gledamo kao na naše vođe. Nadam se će sve biti dobro", rekao je Kveri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: