Evrobasket: Prosečan vikend naših

Košarkaški vikend obeležio derbi u Atini, poraz Kaha Laborala, iznenađenja u Grčkoj, i još jedna sigurna pobeda Montepaskija. Naši prosečni...

Izvor: B92

Utorak, 02.03.2010.

11:58

Default images

Košarkaški vikend u Evropi obeležila je pobeda Panatinaikosa nad Olimpijakosom, poraz Kaha Laborala od Gran Kanarije u ACB ligi, trijumf EFES-a u derbiju turskog šampionata, još jedan rekordan poraz juniora Napolija, iznenađujući poraz Albe u Nemačkoj

Srpski košarkaši, oni koji su igrali, imali su solidan vikend... Akteri velikog derbija u Atini, Tepić i Teodosić bili su neprimetni, u ACB ligi najzapaženiji Savanović i Vujanić u porazima Kahasola i Mursije. Ostaće upamaćen i debi Golubovića za Kaha Laboral. Rakočević i Popović nisu igrali za EFES, Dragićević prosečan u pobedi Lotomatike, Micov dobar u porazu Kantua...

Grčka: Kolo velikog derbija i velikih iznenađenja

Kolo u “senci” najvećeg derbija u Evropi, ali i sa nekoliko senzacionalnih rezultata. Ilsijakos je pobedio Marusi 74:69. Nekadašnji plej Partizana Vontigo Kamings najefikasniji sa 24 poena. Ekipa koja je predstavila u sjajnom svetlu u “Pioniru” protiv Partizana, šutirala je penale neverovatnih 14-35?

Stevan Nađfei je za 16 minuta imao učinak od 11 poena i 2 skoka. Drugo iznenađenje kola priredila je Trikala koja je pobedila Aris 87:85. Dragan Labović je već u Frankfurtu, dok je Ivan Paunić igrao samo 4 minuta, bez učinka.

Istim rezultatom 87:85 završena je i utakmica u malom atinskom derbiju, i to pobedom Paneliniosa, možda i narednog protivnika Crvene zvezde u četvrtfinalu Evrokupa.

Ivan Zoroski je odigrao slabu utakmicu, za samo 4 minuta je ubacio 1 poen, ali je zato, sada gotovo po običaju Zoran Erceg bio vrlo efikasan. Meč je završio sa dabl-dabl učinkom 22 poena i 10 skokova (šut iz igre 11-6 za dva, 5-2 za tri poena...) i to za 31 minut u igri.

Saša Vasiljević je odigrao još jednu dobru utakmicu za VAP Kolosos, u pobedi 64:59 (14 poena i 4 asistencije za 32 minuta u igri).

Još jedno iznenađenje u ovom kolu je pobeda Kavale u Solunu nad ekipom PAOK-a. Miroslav Raičević jedan od najboljih u ekipi Kavale sa 13 poena i 4 skoka za 23 minuta u igri. Branko Milisavljević je za “crno-bele” iz Soluna ubacio 15 poena (šut za dva poena 6-4, za tri poena 5-2 uz dve asistencije).

Konačno u velikom deriju, viđena je izvanredna utakmica, i rafalna paljba Drua Nikolasa (šut za 3 poena 12-7), ali i “doktorska” utakmica Dimitriosa Dijamantidisa, kome su nedostajala 3 skoka do tripl-dabl učinka: 27 poena, 11 asistencija i 7 skokova.

U “grotlu” OAKA Arene Miloš Teodosić je do prvog poena došao tek u 29.minutu sa penala, na kraju 6, uz 4 skoka i samo jednu asistenciju (šut za tri poena 7-1, za dva poena 2-1).

Milenko Tepić je za 11 minuta u igri imao 4 skoka, 2 poena sa penala.

ACB: Pobede Reala,Barse, poraz Kaha Laborala...

Gran Kanarija je na svom terenu dobila Kaha Laboral 86:85, Vladimir Golubović koji je potpisao ugovor na mesec dana (kao zamena za povređenog Splitera) solidan sa 4 poena i 5 skokova, za 13 minuta.

Barselona je slavila na gostovanju Kahasou 71:64 (Savanović 20p, Radenović 1), a Estudijantes je pobedio Valjadolid 89:86 (Popović 6). Unikaha je savladala Mursiju 89:74, u utakmici u kojoj je Miloš Vujanić ubacio21 poen.

Utakmica u Alikanteu ostaće upamćena po rekordnoj pobedi Reala 55:95, ali i “bombi” Veličkovića preko celog terena, koja na kraju nije priznata.



Reprezentativac Srbije je ubacio 8 poena uz 4 skoka za 19 minuta u igri. Marko Jarić sve bolji. u Alikanteu je postigao 19 poena uz 4 skoka i 3 asistencije, za samo 24 minuta u igri. U ekipi Alikantea, jedan od retkih sa prelaznom ocenom je bio Vule Avdalović sa 9 poena.

U rutinskoj pobedi Valensije nad Fuenlabradom, Kosta Perović sa 14 poena i 7 skokova bio je najkorisniji igrač “Pauer Elektroniksa”, Marko Marinović je ponovo imao malu minutažu – 2 poena za 4 minuta u igri.

Italija: Dominacija Montepaskija i agonija Napolija koji igra sa juniorima se nastavlja...

U malom srpskom derbiju u Kantuu, pobedio je Skavolini 81:93. Branko Cvetković nije bio u sastavu, dok je Dušan Šakota postigao 10 poena. Vladimir Micov je za 32 minuta postigao takođe 10 poena (šut 4-2 i 2-2).

Tadija Dragićević je u pobedi Lotomatike postigao 8 poena ( 3-1,4-1, 6-3) za 24 minuta uz negativan indeks korisnosti...

Vanja Plisnić je u porazu Bijele od Vanolija 75:68 imao učinak od 4 poena i jednog skoka za 3 minuta u igri, dok je Dušan Vukčević takođe završio meč sa 8 poena u pobedi “svog” Virtusa nad Teramom 77:67.

Turska: EFES bez “naših” čuva prvo mesto

Ekipa EFES-a čuva prvo mesto u turskom šampionatu, u iščekivanju vrlo važne utakmice sa Realom u Evroligi. Rakočević i Popović nisu igrali u pobedi “pivara” nad Bešiktašom 78:69, dok je Goran Ćakić imao slab učinak u pobedi Banvita nad Karšijakom 91:73. Nekadašnji igrač Crvene zvezde je meč završio sa 4 poena za 16 minuta.

Nemačka: Poraz Albe, Srbi u centru pažnje...

U 25.kolu nemačkog prvenstva dogodilo se veliko iznenađenje, pošto je ekipa iz sredine tabele Miteldojčer pobedila ALBU sa 71:69. Luka Pavićević je odmarao pojedine igrače pred vrlo važnu utakmicu u Evrokupu. Dojčin je za 34 minuta imao učinak od 5 poena i 5 skokova.

Ovu utakmicu odlučio je još jedan Srbin, ali u ekipi Mitldojčera, Radenko Pilčević, koji je 2 od svojih 11 poena ubacio sa linije penala 4 sekunde pre kraja i tako odlučio pobednika.

Aktuelni šampion Oldenburg je lako pobedio Ludvigsburg 77:58. Nekadašnji igrač FMP-a Milan Majstorović je bio vrlo zapažen: 19 poena za 27 minuta u igri, uz 6 skokova, dok je nekadanji igrač Vojvodine Marko Šćekić postigao 6 poena.

Tibingen je izgubio od Getingena 77:75 i pored solidnih partija Aleksandra Nađfeija (27 poena za 35 minuta) i Ratkovice (6 poena).

Za kraj, dodajmo da je u Poljskoj odlično odigrao kvartet: Nikola Jovanović,Slaviša Bogavac,Saša Ocokoljić i Andrija Ćirić.

Ipak, u centru pažnje je bio Uroš Mirković koji je u pobedi svog tima “Polfarma” nad Turovom 81:75, imao 18 poena za 18 minuta u igri, uz šut 9-6 i 7-6 sa linije slobodnih bacanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: