Oštar odgovor RK Vojvodina Zvezdi

Rukometni klub Vojvodina izdao je saopštenje za javnost povodom incidenta u kojem je povređen trener Crvene zvezde Igor Butulija.

Izvor: B92

Nedelja, 21.02.2010.

22:15

Default images

Na meču između Vojvodine i Zvezde ’topovski udar’ eksplodirao je u neposrednoj blizini Butulije i uzrokovao oštećenje slušnog nerva. Iz Zvezde su najavili da ne žele da igraju ponovljeni meč, a sada se oglasila i Vojvodina. Saopštenje novosadskog kluba prenosimo u celosti i bez ispravki:

RK Vojvodina, kao i čitava sportska javnost Novog Sada i Vojvodine žali zbog incidenta i prekida jedne sportske priredbe i vrhunskog rukometnog meča , u kome su rukometaši obe ekipe demonstrirale vrhunski rukomet i borbenost.

Rukometaši, rukovodstvo i čitava sportka javnost Novog Sada iznenađena je i razočarana odnosom rukovodstva RK CRVENA ZVEZDA, prema sportskim prijateljima i prema „Srpskoj Atini“.

Netačne su izjave rukometnih legendi iz rukovodstva Crvene Zvezde da su dočekani neprijateljski, da ih je publika vređala. Naprotiv, prilikom predstavljanja ekipa pobrali su aplauz od publike koja zna da ceni ime Crvene Zvezde i njenih legendi.

Tvrdimo sledeće:
1. Petarda je prsla u terenu ispred zapisničkog stola. Kako se tu našla ne sumnjamo da će nadležni organi to utvrditi .
2. Petarda je prsnula između nogu igrača Vojvodine Radojčića, koji se u tom trenutku saginjao u nameri da izbaci iz terena, a da tom prilikom ON nije povređen.
3. Trener Igor Butulija se nalazio najmanje tri metra od mesta gde je petarda bačena.
4. Na licu mesta dežurni lekar dr. Branka Bjelica je ustanovila da Igor Butulija nije bio u nesvesti, da nema krvarenja iz uha i da nije bio dezorijentisan .
5. Igor Butulija je pregledan u Kliničkom centru Novi Sad gde je od strane dežurnog lekara dr Slobodanka Lemajić – Komazec lekar specijalista ORL konstatovano da nema nikakvih povreda, a za stepen eventualnog zaglušenja Butulija nije hteo da se ispita, več je zatražio da se to ustanovi u Beogradu.
6. Tačno u 23 časa Igor Butulije je sa ostalim igračima Crvene Zvezde napustio Novi Sad, bio je orijentisan, bez ikakvih vidljivih povreda .
7. Sretni smo što se rukometnoj legendi ništa nije po zdravlje dogodilo, ali smo nezadovoljni što se pokušava preko javnih glasila izvršiti pritisak na takmičarske organe Rukometnog Saveza da se dodeli pobeda ekipi koja nije HTELA DA NASTAVI MEČ, iako su stvoreni uslovi za nastavak, prema tvrdnjama zvaničnih službenih lica.
8. Prosto je neverovatno da se niko ne žali na posledice, kompletna službena lica sa zapisničkog stola, naš igrač Marko Radojčić i kao predstavnik Crvene Zvezde Nenad Peruničić, osim Igora Butulije koji je poznat u vremenu dok je bio igrač po sličnim gafovima.
9. Svesni smo svoje odgovornosti, ali za prekid utakmice jedini i isključivi krivac je RK Crvena Zvezda, koja pokušava da za zelenim stolom manipulišuči javnosti dobije podedu, koju nikako nije mogla ostvariti na terenu .

Tražimo da se pregleda video-snimak, pregleda medicinska dokumentacija iz Kliničkog centa Novi Sad , da se protiv Igora Butulije i odgovornih lica povede disciplinski postupak zbog SIMULIRANJA I PREKIDA UTAKMICE. Neverovatno je da predsednik rukometnog kluba Crvene Zvezde Glavonić sam prizna da je prekinuo utakmicu, a nije bio zvanično lice na utakmici .

Pošto Rukometni klub Crvena Zvezda več više puta izražava čuđenje , odkud navijači na utakmici ,mi kao klub smo ponosni na tu činjenicu da je hala bila ispunjena do poslednjeg mesta i to u ovom vremenu koje je veoma teško za rukomet , gde je njegova popularnost ozbiljno uzdrmana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: