Ektor Kamačo boksuje i sa 47 godina

Portorikanski bokser Ektor Kamačo prvu titulu prvaka sveta osvojio je pre tri decenije, poslednju pre skoro 20 godina, ali je i dalje aktivan u ringu.

Izvor: B92

Nedelja, 21.02.2010.

21:12

Default images

"Znam da sam u godinama u kojima neki ljudi ne mogu da se bave ovim sportom, ali ja ovo radim celog života. I uvek sam uživao u tome. I pre dve godine kada sam poslednji put boksovao", kazao je Kamačo, koji je u karijeri ostvario 79 pobeda, od kojih 38 nokautom, a doživeo je samo pet poraza i imao dva meča sa nerešenim ishodom.

Naredni protivnik ’Mača’ Kamača, kako je nadimak 47-godišnjem bokseru, nekada najboljem u lakoj kategoriji, biće Alan Vester sa kojim će boksovati 26. marta u danskom gradu Kjelerupu.

Portorikanac je na vrhuncu bio među najboljim, ali i najkontroverznijim bokserima sveta. Rivalstvo Kamača sa Meksikancem Hulijom Sesarom Čavesom punilo je novinske stupce, kao što je to radilo i burno odrastanje boksera iz Portorika, koji je sa 15 godina već bio u zatvoru.

Kasnije se okrenuo sportu i postao najbolji u lakoj kategoriji. Obarao je i Šuger Reja Leonarda, a oprobao se i u težoj velter kategoriji u kojoj su ga pobeđivali Oskar de la Hoja i Feliks Trinidad.
reviewjournal.com
"Ektor Kamačo je jedan od najvećih boksera u istoriji sporta", ocenio je Anders Vester sa kojim će Kamačo imati svoju prvu borbu u Evropi.

"I dalje je pun samopouzdanja. I dalje je u njemu divlje dete", dodao je Kamačov menadžer Stiv Tenenbaum.

Kamačo je istakao da ga novac ne zanima, već da je i dalje u ringu zato što mu je neophodna akcija.

"Ovo je ono što radim najbolje. Verovatno bih mogao da budem promoter mečeva. Voleo bih i da odem u Holivud, da snimam filmove. Ali ovo sam radio celog života, pa ću jednostavno tako i da nastavim", kazao je Kamačo, ali i priznao da bi eventualni poraz u Danskoj verovatno značio konačni kraj.

Zato Kamačo svakodnevno trenira već oko pet meseci. Pre toga i nije mogao pošto je dve nedelje proveo u zatvoru, jer je prekršio uslovnu kaznu na koju je osuđen po optužnici za provalu u Misisipiju. Prvobitno je bio osuđen na sedam godina zatvora, ali je sudija ublažio kaznu.

Kamačo je i ranije imao probleme sa zakonom, kao i sa alkoholom i drogom. Publika ga je, međutim, volela, pošto je umeo da je zabavi, između ostalog i dolazeći do ringa u pelenama, trikou ili samo tkaninom oko bokova.

Portorikanac je obećao da neće razočarati ni publiku u Danskoj.

"Publika u Evropi me nije videla, a znam da žele Mačo Mena i to ću i da joj dam".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: