Novi remi Voše, novi gol Bilbije

Fudbaleri Vojvodine odigrali nerešeno, 1:1 (0:1) sa češkom Sigmom u drugom pripremnom meču u Turskoj.

Izvor: B92

Petak, 05.02.2010.

23:51

Default images

Kao i na meču protiv slovačkih Košica (1:1) stralac za 'lale' u 85. minutu bio je Nemanja Bilbija koji je ove zime stigao iz banjalučkog Borca. Vojvodina je i ovaj meč odigrala sa dva različita tima u dva poluvremena. U drugom delu utakmice Makedonac Danijel Mojsov debitovao je za Vošu.

Prvih 45 minuta 'crveno-beli' iz Novog Sada odigrali su u sastavu: Kesić, Smiljanić, Đurišić, Lovrić, Faber, Mitosević, Novaković, Tumbasević, Đurovski, Šušnjar, Mudrinski.

Sigma je prvo poluvreme bila za nijansu bolji tim, prvenstveno zato što se u ekipi iz Novog Sada našlo dosta mladih igrača, ali je tim pokazao veliku želju i borbenost, nadoknađujući tako manjak neiskustva pojedinih igrača. Česi su poveli nakon izvedenog kornera sa desne strane i povratne lopte za Ordoša, kome nije bilo teško da sa pet-šest metara savlada Kesića. Ipak, čuvar mreže Vojvodine bio je najzaslužniji što gosti nisu imali značajniju prednost do odmora.

Drugo poluvreme donelo je bolju igru Voše, a u timu su bili: Brkić, Vuličević, Mojsov, Pleč, Nestorović, Medojević, Ađuru, Katai, Tadić, Adams, Bilbija.

Ovaj period igre doneo je i nešto otvoreniju borbu i nekoliko polušansi na obe strane. Bilbija je dva puta okušao svoj udarac, dok su Česi imali jedan solidan šut glavom ka golu Brkića. Velika želja za izjednačenjem urodila je plodom pred kraj susreta, kada je Tadić sa leve strane uputio centaršut, odbrana Sigme kratko odbila loptu na nekih 16 metara od gola, gde ju je kolenom prihvatio Bilbija i preciznim udarcem iz polu-voleja smestio u mrežu protivnika.

Utakmicu su zbog povreda propustili Karan (bol u primicaču), Stjepanović (istegnuće prednje lože) i Mrđa (problem sa palcem). Trener Babić generalno može biti zadovoljan predstavom svojih izabranika, uzevši u obzir da su sastavi bili dosta “promešani”, kao i da je isprobavanje određenih taktičkih zamisli i dalje aktuelno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: