Perić: Možemo da pobedimo Austriju

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić izjavio je da je optimista uoči poslednjeg meča u grupi na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92, Beta

Petak, 22.01.2010.

14:09

Default images

On je rekao da veruje da njegova ekipa može da pobedi Austriju i plasira se u drugi krug. Srbija se u subotu u 18 časova sastaje sa selekcijom domaćina, u poslednjoj utakmici Grupe B na Evropskom prvenstvu.

"Nismo zadovoljni onim što smo pokazali, u odnosu na kvalitet i kako samo igrali pre Evropskog prvenstva. Mislim da smo se dobro spremali, da budemo u najboljoj formi. Sve je obećavalo da će tako biti", rekao je Perić.

On je dodao da u narednom meču sve zavisi od reprezentacije Srbije.

"Meč sa Austrijom mnogo znači i za nastavak takmičenja na Evropskom prvenstvu, ali i za naš rukomet. Ima puno stvari koje mogu da budu bolje, ali sada je najvažnije uticati na moral igrača. Trebalo bi da momci igraju kako najbolje znaju", rekao je Perić.

Prema njegovim rečima, ekipa ima kvalitet i veliki je optimista.

"Mislim da ćemo odigrati mnogo bolje utakmicu, nego ove prethodne. Austrija je domaćin. Ovo je veliki ispit za nas i nadam se da ćemo da ga rešimo na najbolji mogući način - pobedom", rekao je Perić.

Pivotmen reprezentacije Srbije Alem Toskić priznao je da nije znao kakva je Austrija ekipa pre početka takmičenja, a da je u poslednjim utakmicama pokazala da je veoma ozbiljan tim.

"Sigurno će biti jako teško. Možemo da očekujemo punu halu i domaćinsko sudjenje. Moramo da se ponašamo kao da igramo polufinale i finale. Moramo i psihički da se podignemo, jer su nas Danci u prošlom meču bukvalno razbili", rekao je Toskić.
FoNet
On je dodao da se mora naći izlaz iz ove situacije, dati sve od sebe i "utakmicu rešiti u svoju korist".

Reprezentativac Momir Ilić naglasio je da će protiv Austrije biti jako teško, iako ovo nije prvi put da će Srbija morati da izbori plasman u drugi krug u poslednjem meču u grupi.

"Austrijanci su u euforiji, igraju dobro. Imaju publiku koja vrši dodatni pritisak i naravno sudjenje će biti na njihovoj strani. Teška je situacija, ali moramo da igramo", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, igra mora da se promeni, jer sada nije dobar napad kada su svi bekovi na malom prostoru i ne mogu ništa da urade.

"Moramo da napadamo što šire i da ne dozvolimo da nas iskontriraju. Nemam neko opravdanja za svoju igru. Jednostavno se ne osećam siguran, osećam se nemoćno. Postižem golove, ali to je sve na silu. Takva je koncepcija, sve se svodi na to da se sve radi u sredini", rekao je Ilić.

Reprezentacija Srbije mora da pobedi Austriju ukoliko želi da prodje u drugi krug. U slučaju nerešenog rezultata, domaća reprezentacija i Island imaće prednost zbog više postignutih golova u ranijim utakmicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: