KAN: Angola bolja od Malavija

Reprezentacija Angole savladala je Malavi rezultatom 2:0, a strelci su bili Flavijo u 48. i Manučo u 54. minutu.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2010.

21:55

Default images

U drugom kolu grupe A domaćin Kupa afričkih nacija, selekcija Angole je zasluženo slavila protiv reperezntacije Malavaija koja je u prvom kolu ubedljivo pobedila Alžir (3:0). Angola se nalazi na čelu grupe A sa 4 osvojena boda i u poslednjem kolu se sastaje sa selekcijom Alžira, dok Malavi igra protiv reprezentacije Malija.

Prvu šansu na meču imao je Mančo koji je šutirao sa 15 metara iskosa sa desne strane, golman Malavija Sanudi espretno je odbranio, ali je lopta ipak završilau njegovom naručju. Sredinom prvog poluvremena Đamla dobro šutira, ali siguran je bio Sanudi. Tri minuta kasnije Flavio šutira neometan sa 16 metara, ali njegov slab šut lako zaustavlja Sanudi.

Imali su domaći fudbaleri još dve prilike u prvom poluvremenu. Manučo je još jednom dobro šutirao u 33. minutu, a isti igrač se u poslednjem minutu prvog poluvremena našao u šansi da posle odličnog centaršuta savlada glavom Sanudi, ali je golman Malavija bio brži od njega i izboksovao loptu.

Na početku drugog poluvremenu fudaleri Angole su nastavili sa ofanzivnom igrom. Već u trećem minutu nastavka posle odličnog centaršuta sa leve strane, Flavio neometan sa sedam metara postiže svoj treći pogodak na Kupu afičkih nacija.

U 54. minutu posle velike greške defanzivca Malavija Mponde, Manučo se našao sam pred golmanom Sanudijem i lepim udarcem levom nogom postigao drugi gol za Angolu.

Do kraja susreta trener Angole je morao da napravi dve prinudne izmene, pa je povređenog Flavija na teenu zamenio Fudbaler Benfike Mantoras, a u 73. minutu David je ušao u igru umesto Đamle.

Tabela:

Angola 4 (6:4)
Malavi 3 (3:2)
Alžir 3 (1:3)
Mali 1 (4:5)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: