Antić odredio spisak za SP

Selektor florbol reprezentacije Srbije Dragan Antić odredio je spisak igrača za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Finskoj.

Izvor: ÈŽ

Četvrtak, 14.01.2010.

12:00

Default images

Na širem spisku je 28 igrača od kojih će 20 nastupiti na kvalifikacionom turniru za SP, koje se igra u decembru. Turnir će biti održan od 3. do 6. februara u Poljskoj, a Srbija će se takmičiti u grupi B sa Francuskom, Mađarskom i Austrijom. Srpski florbol tim sastavljen je od igrača iz klubova koji učestvuju u domaćem šampionatu i naših državljana koji florbol igraju u Švedskoj.

U Švedskoj je florbol (Innebandy) zastupljeniji od hokeja na ledu i najpopularniji je sport posle fudbala.

Na spisku se nalaze sledeći igrači:
Golmani: David Antić (KFUM Malmö), Najdan Vučković (Fbk Stari grad), Bojan Stanković (Frölunda IBK), Radomir Milutinović (Fbk Partizan)

Igrači: Marko Branković (IBF Norrköping), Robert Latković, Alex Silvert Mitrović, Aleksandar Stojković, Aleksa Stojković (Olofströms IBK), Toni Vale (KFUM Malmö), Boban Stojanović (KaRo IBF), Marko Petrović, Miloš Opačić, Bojan Stanojević, Miloš Petrović, Marko Rajčić (Fbk Stari grad), Nikola Novaković, Dušan Ivanković (Fbk Pirati), Dejan Gnjatović (Fbk Partizan), Robert Gocić, Alexander Milovanović (Västerås IBF), Radivoj Veselinović (Hammarens IBK), Petar Petrović (Fyllkinge IBK), Ivan Marčeta (Insjons), Julijan Grozdanovski (FC Kristianstad), Mladen Paučković, Aleksandar Milosavljević (Fbk Beograd) i Marko Stožinić (IK Södra Dal).
U stručnom štabu naše selekcije pored selektora Antića nalaze se još: Damir Bakonić i Miomir Stanković (treneri), Predrag Veljović (tim menadžer), Kevin Prahl (fizioterapeut) i Zoran Mladenović (ekonom).

Florbol reprezentacija Srbije je 2008. na Svetskom prvenstvu divizije C ostvarila dve pobede (Koreja i Gruzija), dva poraza (Slovačka i Španija) i odigrala jednu nerešenu utakmicu (Francuska).

Srbija se nalazi u grupi B, zajedno sa reprezentacijama Austrije, Mađarske i Francuske. Dve prvoplasirane selekcije sastaće se u polufinalu sa dve prvoplasirane iz grupe A u kojoj su Danska, Poljska, V. Britanija i Belgija, a pobednici tih utakmica obezbediće plasman na SP u Finskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: