Edgar Davids dolazi u Beograd

Zahvaljujući Red bulu nekadašnji standardni reprezentativac Holandije Edgar Davids narednog vikenda će doći u Beograd.

Izvor: B92

Utorak, 05.01.2010.

20:00

Default images

Davids, koji je u karijeri branio boje Milana, Barselone, Juventusa, Intera i Ajaksa, će u Beogradu suditi na kvalifikacionom turniru „Red Bull Street Style“, koje će u subotu od 17 časova pobedi u Delta cityju. Holanđaninu će taj turnir biti prava priprema za svetsko finale koje na programu 14. aprila u Kejp Taunu u Južnoj Africi.

Atmosfera je fantastična kada ste na ovakvom događaju sa svim fristajlerima, jer su svi veoma otvoreni i veoma fini jedni prema drugima, vlada jedna veoma opuštena atmosfera. Onog trenutka kada stupe na scenu i igraju jedan na jedan, postaju veoma takmičarski nastrojeni, ali ako ih vidite pre toga, svi su prijatelji i pomažu jedni drugima da izvedu nove trikove, takođe i treniraju zajedno. To zaista izuzetno“, opisao je Davids takmičenje na kojem će suditi što je najbolja pozivnica za sve zainteresovane da dođu u subotu i vide majstore sa loptom.
Na takmičenju, koje je zakazano za subotu, učestvovaće 16 najboljih sportista iz cele Srbije, koji se već naporno spremaju za prvo veliko takmičenje. Odlukom sudija, od 47 prijavljenih sportista, u finale je prošlo 16 najboljih nakon pregledavanja filmova koje su prijavljeni slali.

Pravila takmičenja su jednostavna - tri minuta, dva igrača, jedna lopta. U ringu prečnika sedam metara dvojica sportista se bore za prolaz u sledeću rundu. Tokom tri minuta, koliko traje borba, sportisti imaju po 20 sekundi naizmenično da sudijama prikažu svoje veštine sa loptom. Trojica sudija ocenjuju stil, kreativnosti i kontrolu lopte i odlučuju ko prolazi u sledeću rundu.

Pobednik takmičenja u Beogradu, predstavljaće Srbiju na svetskom finalu, na kojem će pored svetskog šampiona iz 2008. godine Arnaulda Garnijea nastupiti i pobednici iz preko 60 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: