Fudbalski savez BIH pred bankrotom

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uskoro bi mogao da ostane bez prostorija zbog neizmirenih dugovanja Poreskoj upravi od 805.652 konvertibilne marke.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 05.01.2010.

18:08

Default images

Krajem 2008. godine nacionalni fudbalski savez i Poreska uprava potpisali su sporazum o reprogamiranju dugova, koji su tada iznosili 2,8 miliona maraka. Pošto Savez nije uplaćivao mesečne rate od 55.000 maraka, Poreska uprava je pre nekoliko dana blokirala račun Saveza, a sada je najavila naplatu duga plenidbom i prodajom imovine.

Posle takve odluke Poreske uprave, mogao bi da dođe u pitanje i dogovor sa Safetom Sušićem, koji je prošle nedelje imenovan za selektora nacionalnog tima. Sušić bi ugovor trebalo da potpiše u narednih nekoliko dana, ali je sada neizvesno kako bi nacionalni savez mogao da ga plaća.

Ukoliko Poreska uprava zaista zapleni i proda zgradu Fudbalskog saveza, biće to presedan, jer nikada do sada nijedna članica Svetske fudbalske federacije (FIFA) i Evropske fudbalske unije (UEFA) nije bankrotirala i ostala bez imovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: