Ivan Tomić podržao Savu Miloševića

Sportski direktor Partizana Ivan Tomić podržao je kandidaturu Save Miloševića za predsednika tog fudbalskog kluba.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

14:40

Default images

"Došlo je vreme za promene u Partizanu. Klub već dvadesetak godina funkcioniše na isti nači i podržavam Savu Miloševića. Klubu je potreban entuzijazam i mnogo bivših igrača bez negativnosti u svojim karijerama, kako bi svojom pojavom predstavljali Partizan", rekao je Tomić na konferenciji za novinare. Tomić je izjavio i da je zadovoljan rezultatima svog dvogodišneg rada u klubu.

On je rekao i da je u poslednje dve i po godine imao korektnu saradnju sa upravom kluba, osim u situaciji prilikom otpuštanja trenera Slaviše Jokanovića, kada, po njegovim rečima, uprava kluba nije postupila korektno prema njemu. Tomić je istakao i da se našao u veoma teškoj situaciji zbog odlaska potpredsednika 'crno-belih' Zorana Mirkovića i generalnog sekretara Gordana Petrića, ocenivši da su mu ti odlasci otežali posao.

"Osvojili smo dve 'duple krune', a uprava i igrači su postavili sebi visoke ciljeve koje nismo uspeli da ostvarimo jer se nismo plasirali u Ligu šampiona. Ekipa ima kvalitet za to, APOEL je bio protivnik po meri, ali napravili smo greške i taj neuspeh uticao je na celu sezonu, koja je bila puna uspona i padova. U ovom delu sezone imamo veći procenat uspešnosti nego u prethodne dve, ali smo drugi na tabeli, mislim da smo u Evropi mogli više. Sportski sektor je veoma oslabljen odlascima Zorana Mirkovića Gordana Petrića, a zatim i Slaviše Jokanovića", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Tomić je dodao da veruje u kvalitet kluba ida smatra da 'crno-beli' mogu da odbrane trofeje.

"Posle Jokanovića došao je novi trener Goran Stevanović, koji je uradio odličan posao, pobedili smo u derbiju i prišli lideru Crvenoj zvezdi. Jedino mislim da smo mogli da pobedimo Čukarički i Mladi radnik. Imamo kvalitet da odbranimo trofeje", rekao je Tomić.
"Procenat uspešnosti Partizana u prvenstvu i Kupu je oko 80 odsto. Kada sam došao u klub (2007. godine) ekipa je vredela pet miliona evra, a sada vredi 20, a tokom svakog prelaznog roka odlazili su nam najbolji igrači, Stevan Jovetić, Zoran Tošić, Antonio Rukavina. Jedino mi smetaju izjave pojedinaca iz kluba koji kažu da smo svi zajedno osvojili trofeje, a da je za rezutlate u ovom delu sezone kriv sportski sektor. Prihvatam odgovornost što nismo prvi na tabeli, ali ne trebamo samo mi da preuzmemo krivicu. Svi smo zaslužni za uspehe, neko više, neko manje", dodao je sportski direktor 'crno-belih'.

Bivši kapiten Partizana smatra da bi klub trebalo da vode bivši sportisti i podržao je kandidaturu Sava Miloševića za poziciju predsednika kluba.

"Zalažem se da bivši igrači vode klub, podržavam Savinu ideju i sve sportske ljude koji su se za to izjasnili. Ali, u klubu treba da budu i privrednici i političari, to se pokazalo kao ispravno. Nema sujete, mislim da bi predsednik kluba trebalo da bude bivši sportista. Svako ima pravo da iznese svoj stav, prioritet je da Partizanu bude bolje", dodao je Tomić.

Tomić je rekao da će, ukoliko Upravni odbor bude bio za njegovu smenu, pružiti svu potrebnu pomoć svom eventualnom nasledniku.

"Ako mi ne ukažu poverenje, pomoći ću novom sportskom direktoru. Staviću mu se na raspolaganje ako to bude želeo. On će sigurno biti u boljoj poziciji nego što sam ja bio na početku mandata", rekao je sportski direktor Partizana.

Tomić je na konferenciji za novinare ponovio da klub osuđuje pretnje smrću novinarki TV B92 Brankici Stanković.

"Takav način mišljenja ne odobravam. Sve ostalo će biti poznato posle Upravnog odbora kluba i tada će biti iznet zvaničan stav", dodao je Tomić.

Izbori za predsednika fudbalskog kluba Partizan održaće se 21. decembra i za funkciju prvog čoveka 'crno-belih' boriće se aktuelni predsednik Dragan Đurić i Savo Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: