Blater: "Bez video snimaka"

Predsednik FIFA Sep Blater ostao je pri stavu da se u fudbalu ne dozvoli korišćenje video snimaka koji bi pomogli sudijama u donošenju odluka.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.12.2009.

12:22

Default images

Dodatni pritisak da se video tehnologija uvede u fudbal nastao je nakon što je Francuska eliminisala Irsku u baražu za SP golom koji je postignut pošto je Tijeri Anri igrao rukom. „Sudije će ostati ljudi i nećemo koristiti monitore za zaustavljanje igre i da bi videli da li su oni u pravu ili ne. Molin vas, ne pokrećite više ovu temu“, rekao je prvi čovek svetskog fudbala.

FIFA je odustala od korišćenja video snimaka otkako je Blater pre dve godine rekao da rezultati testiranja sa Svetskom klupskom prvenstvu nisu zadovoljavajući.

Predsednik FIFA je potvrdio i da bi 2011. godine mogao da se kandiduje za novi mandat na toj funkciji, ako to od njega zatraži Kongres te organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: