Remi Herte, crveni Kačar

Fudbaleri Herte i Bajera iz Leverkuzena, poslednjeg i prvog tima na tabeli, remizirali su 2:2 (1:0) u prvom meču 16. kola Bundeslige.

Izvor: B92

Petak, 11.12.2009.

22:47

Default images

Berlinski tim vodio je tokom većeg dela meča, ali je na kraju došao samo do boda i to u poslednjim sekundama. Ramos je na kraju bio junak meča sa dva gola, dok je tragičar srpski reprezentativac Gojko Kačar koji je u 77. minutu isključen iz igre. Bajer će ostati lideri posle ovog kola, ali je drugim vezanim remijem dopustio da Verder eventualnom pobedom priđe na bod zaostatka.

Herti je ovo tek šesti bod ove sezone, a domaći tim poveo je već u osmom minutu preko Ramosa. U nastavku meča, u veoma nekvalitetnoj utakmici, Leverkuzen je bio nešto konkretniji, ali je i u drugom poluvremenu Herta prva stigla do gola koji je ponošten Kačaru zbog ofsajda.
Beta
U 76. minutu Kros donosi izjednačenje gostima, a samo minut kasniji Kačar dobija drugi žuti karton i završava utakmicu. To Bajer koristi i u 90. minutu dolazi i do drugog pogotka preko Kaplana, ali je sjajni Ramos u poslednjim trenucima meča, kada su svi očekivali novi poraz Berlinaca ipak sačuvao bod svom timu.

Preostali mečevi igraju se u subotu i nedelju, a derbi je na programu u Bremenu gde drugoplasirani Verder, koji je neporažen do drugog kola, dočekuje trećeplasirani Šalke 04. Posle sjajne pobede u Torinu i plasman u osminu finala Lige šampiona, Bajern Minhen traži treću za redom u Bundesligi u Bohumu. Veoma zanimljiv meč u nedelju će odigrati šampion Volfzburg i Borusija Dortmund koja nije izgubila već osam kola.

Parovi 16. kola Bundeslige:

petak:
Herta - Bejer Leverkuzen 2:2 (1:0)
Ramos 8, 90 - Kros 76, Kaplan 90

Subota:
Frajburg – Keln
Hofenhajm – Ajntraht
Bohum – Bajern Minhen
Menhengladbah – Hanover
Nirnberg – Hamburg
Verder – Šalke


nedelja:
Majnc – Štutgart
Volfzburg – Borusija D.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: