Het-trik Marka Pantelića

U holandskoj Erediviziji ovog vikenda je odigrano 15. kolo, a obeležio ga je Marko Pantelić koji je u pobedi Ajaksa nad Viteseom postigao het-trik.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2009.

16:14

Default images

Ekipa iz Amsterdama trijumfovala je na gostovanju u Arnemu sa 5:1, a prva tri gola postigao je srpski reprezentativac. I drugi napadač Srbije bio je uspešan ovog vikenda. PSV je još u petak pobedio Spartu u Roterdamu sa 3:2, a strelac vodećeg pogotka za tim iz Ajndhovena bio je Danko Lazović.

Na utakmici Vitese – Ajaks domaćin je poveo već u trećem minutu golom Slovenca Dalibora Stevanoviča. Tada se probudio Marko Pantelić koji je u samo tri minuta preokrenuo rezultat. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde je prvo u 15. minutu dobrim udarcem sa 15 metara savladao golmana domaćih i izjednačio. Već tri minuta kasnije bilo je 2:1 za Ajaks nakon što je Pantelić postigao i drugi gol, ovoga puta glavom.

Tim rezultatom završeno je i poluvreme, a već u 49. minutu srpski napadač je kompletirao het-trik nakon odlične kontre. Pantelić je tako potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, pošto je bio strelac i u prošlom kolu. Trener Martin Jol izveo je Pantelića sa terena 25 minuta pre kraja meča. U sastavu Ajaksa nije bilo Miralema Sulejmanija koji je meč presedeo na klupi.



Na tabeli holandskog šampionata posle 15 kola vodi Tvente sa 41 bodom. Iza je PSV sa 39, dok Ajaks ima 35.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: