Liga 1: Ubedljiv Lil, Lorijenu bod

U utakmicama 14. kola francuske Lige 1 timovi koji su gostovali na pet utakmica osvojili su samo jedan bod.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2009.

22:15

Default images

Lil je ubedljivo slavio protiv Valensijena sa čak 4:0, dok je PSŽ slavio protiv lider Oksera, Sošo je savladao Nicu, a Tuluz Bulonj, svi rezultatom 1:0. Lorijen i Grenobl su odigrali nerešeno 2:2. Lans je slavio protiv Marselja golom eduarda u 92. minutu. Utakmica između Monaka i Monpelje ranije je odložena zbog toga što je nekoliko igrača Monpeljea obolelo od virusa gripa AH1N1.

Lil je zabeležio ubedljivu pobedu protiv Valensijena, ekipe koja igra iznad očekivanja ove sezone. Frau je postigao prvi gol na meču na isteku prvog poluvremena u 42. minutu. Golovima u 51. i 62. minutu Žervinjo je razrešio dileme oko pobednika, a četvrti gol postigao je Kabaje iz penala tri minuta pre kraja meča. Milan Biševac nije bio u kombiniciji za tim Valensijena zbog povrede.

Drugoplasirani Lorijen je propustio priliku da prestigne Okser na tabeli, jer u susretu sa poslednjeplairanim Grenoblom jedva izvukao bod. Lorijen je poveo autogolom Cezara u 37. minutu, ipak gosti u drugom poluvremenu prave neočekivani preokret i golovima Matsuia i Huana stžu do prednosti od 2:1. Ipak golom Gameira u 92. minutu Lorijen osvaja bod. Grenobl je ostao poslednji na tabeli, ali je posle Liona još jednom timu sa vrha tabele “otkinuo“ dva boda. U timu Grenobl Danijel Ljuboja igrao je do 69. minuta.

Tim iz prestonice Francuske savladao je prvoplasirani Okser golom Klementa u 66. minutu. PSŽ-u je ovo peta pobeda u prvenstvu, a Okser je i pored četvrtog poraza zadržao prvu poziciju na tabeli.

Sošo je ostao jedini tim u prvenstvu bez remija, u ovom kolu fudbaleri Sošoa slavili su protiv Nice golom Mikarija u 29. minutu-. Ovaj susret obeležilo je i sedam žutih kartona.

Protivnik Partizana u narednom kolu Lige Evrope Tuluz, slavio je protiv Bulonja takođe sa minimalnih 1:0 golom Fofane i popeo se na devetu poziciju na tabeli.

U Lansu su mreže mirovale sve do 90. minuta, a onda je Eduardo u drugom minutu zaostavnog vremena postigao gol za pobedu svom timu i veliku radost domaćih navijača.

Rezultati 14. kola:

Lil – Valensijen 4:0
/Frau 42, Žervinjo 51,62, Kabaje 87(p)/
Lorijen – Grenobl 2:2
/Cezar(ag) 37, Gameiro 90+2 - Matsui 63, Huan 71/
PSŽ – Okser 1:0
/
Klement 66/
Sošo – Nica 1:0
/Mikari 29/
Tuluz – Bulonj 1:0
/Fofana 30/
Lans - Olimpik Marselj
/Eduardo 90+2/

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: