Arsenal - Čelsi (nedelja, 17h)

U nedelju se igra derbi 14. kola Premijer lige između Čelsija i Arsenala, a menadžer ’Plavaca’ Karlo Ančeloti kaže da meč nije presudan za titulu.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2009.

20:40

Default images

„Pred nama je važan meč, obe strane žele pobedu, ali mislim da rezulat neće odlučiti titulu. Ako dobijemo, imaćemo 11 bodova prednosti nad Arsenalom, ali ima još utakmica. Biće to vrlo dobar test za nas, daćemo sve od sebe i mislim da će biti fantastičan meč u kojem će navijači uživati“, izjavio je italijanski stručnjak.

Frank Lampard se oporavio od povrede, što Ančelotija stavlja na slatke muke kada je reč o izboru igrača u veznom redu.

„Frank je spreman, trenira od četvrtka i u dobroj je kondiciji. Mislim da su doktori i fizioterapeuti odradili dobar posao, a i Lampard je srađaivao kao veliki profesionalac. Sada imam petoricu igrača u sredini u veoma dobroj formi – Balaka, Lamparda, Esijena, Mikela i Maludu, a samo trojicu mogu da izvedem na teren. Biće to težak izbor“.

Džo Kol kaže da je Čelsi u boljoj poziciji pred utakmicu zbos situacije na tabeli.

„Pritisak je na njima, u to nema sumnje. Mi smo pobedili Liverpul, Junajted i Totenhema, a pobedom protiv Arsenala kompletirali bismo fantastičan start protiv velikih klubova. Nismo dugo bili u ovako dobroj situaciji, zbog toga smo uzbuđeni i ne želimo sada da popustimo“, izjavio je Kol i dodao da zna recept za trijumf:

„Moramo da budemo taktički jaki i veoma koncentrisani jer ćemo sigurno dobiti prilike za gol zbog načina igre koji oni gaje. Treba njih što više da ograničimo i da iskoristimo svoje šanse“.
Arsenal u poslednje vreme ima mnogo problema sa povredama, a van stroja su trenutno Van Persi, Bentner, Galas, Gibs, Kliši, Dijabi, Đuru i Vilšir. Uprkos silnim problemima, menadžer Arsen Venger je optimista.

„Spremni smo za utakmicu, koncentrisani smo i imamo samopouzdanja. Mislim da sada nije loše vreme za duel sa Čelsijem, uvek morate biti spremni da će naići period sezone ispunjen povredama. I dalje verujem da posedujemo dovoljno jak tim kako bismo pobedili“, izjavio je Francuz.

Venger smatra da je duel sa ’Plavcima’ idealna prilika Arsenalu da dokaže kvalitet.

„Postoji period kada svaki tim mora da pokaže svoju snagu, a mislim da je taj period za našu ekipu došao. Više nismo tim koji se mora smatrati mladim, imamo svoje kvalitete i želimo da ih pokažemo tako što ćemo pobediti u nedelju. Ovo je jedan od najvećih testova do sada, ali upravo to nam je i potrebno“.

Utakmica Arsenal – Čelsi igra se u nedelju od 17 časova na stadionu „Emirejts“. Čelsi je trenutno prvi na tabeli sa 33 boda, dok ’tobdžije’ zauzimaju četvrtu poziciju sa 25, ali i dva meča manje od trećeplasiranog Totenhema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: