Anćeloti kao dečak navijao za Inter

Menadžer fudbalera Čelsija i bivši dugogodišnji igrač i trener Milana Karlo Anćeloti otkrio je da je kao dečak navijao za najvećeg rivala Milana, ekipu Intera.

Izvor: B92, Beta

Subota, 28.11.2009.

19:25

Default images

"Kao dečak sam bio pristalica Intera i idol mi je bio Sandro Macola. Kada sam bio mali, rođak mi je kupio kompletnu Interovu opremu i od tada je za mene postojala samo ta ekipa", rekao je Ančeloti za italijansku televiziju Skaj.

Ančeloti je priznao da je u detinjstvu i plakao zbog toga što nije mogao da kupi kartu za utakmicu Intera.

"Jednom kada je Inter došao u Mantovu, nismo mogli da kupimo karte, pa sam plakao celo prvo poluvreme ispred stadiona. Na kraju se redar na ulazu sažalio i pustio me na stadion. Sećam se da je Inter tada dao pet golova u drugom poluvremenu i pobedio sa 6:1. To je bio jedini put da sam uživo gledao Inter", izjavio je italijanski stručnjak.

Ančeloti je kao igrač i trener u Milanu proveo 13 godina.

"Najveća pobeda bila je ona u finalu Kupa šampiona 1989. godine protiv Steaue (4:0). Pre toga smo u polufinalu izvukli Real Madrid i pobedili ih sa 5:0 u revanš utakmici. Tada je najvažniji igrač Milana bio Franko Barezi, koji je bio tihi lider ekipe", zaključio je Ančeloti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: