Dijara i Kleo za minus jedan

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u gostima 2:1, u 137. 'večitom derbiju'. Golove za 'crno-bele' postigli su Dijara u 4. i Kleo u 62. minutu.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2009.

16:23

Default images

Strelac za Zvezdu bio je defanzivac Partizana Srđa Knežević koji je u 43. minutu postigao autogol. Duel dva najveća rivala u Srbiji protekao je u lošoj igri, ali je Partizan i pored toga zasluženo došao do tri boda. Utakmicu je odlučio Brazilac Kleo koji je u 62. minutu prelepim udarcem doneo pobedu svom timu.

Partizan je skoro celo drugo poluvreme igrao sa igračem manje nakon što je Knežević isključen u 47. minutu zbog drugog žutog kartona

Kapiten Crvene zvezde na ovom meču bio je Slavoljub Đorđević u odsustvu povređenog Nikole Lazetića.
Beta
Partizanu je u potpunosti pripao početak utakmice. 'Crno-beli' su od samog starta zagospodarili sredinom trerena, i već nakon prve ozbiljnije akcije su poveli. Moreira je u četvrtom minutu posle dobre kontre prosledio loptu u šesnaesterac, a posle velike gužve tamo se najbolje snašao Dijara koji je savladao Stamenkovića za 1:0.

U nastavku meča Zvezda je uspostavila ravnotežu na terenu, ali je prvi deo obeležila nekvalitetna igra na obe strane. Dva minuta pre kraja Zvezda je uspela da izjednači. Jevtić je uputio centaršut sa desne strane, sa ivice kaznenog prostora, a Srđa Knežević je u pokušaju da spreči Lekića zahvatio loptu glavom i savladao golmana Božovića za 1:1 koliko je bilo i na poluvremenu.

Već na početku drugog dela Zvezda je dobila igrača više pošto je isključen očigledno nervozni Srđa Knežević koji je i u prvom delu lako mogao da dobije drugi žuti karton. Knežević je u 49. minutu zgazio Lekića, koji je ležao na zemlji, a sudija Stanković ga je "poslao" u svlačionicu.
Beta
Trener Partizana je brzo regaovao i Dijaru zamenio Markom Jovanovićem. U 62. minutu Partizan je ponovo poveo. "Crno-beli" su odigrali odličan kontranapad, a Kleo je prelepim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio dalji ugao Stamenkovića za 2:1.

U preostalom delu meča Zvezda je delovala bezidejno, i uspela je da napravi samo dve prave prilike. U obe se našao Aleksandar Jevtić koji je oba puta loše zahvatio loptu glavom. 15 minuta pre kraja navijači Partizana zapalili su stolice na južnoj tribini, intervenisali su vatrogasci, a meč je bio prekinut na pet minuta. Sudija Stanković je utakmicu produžio za četiri minuta, treneri su obavili šest izmena, ali ni u nadokandi vremena Zvezda nije uspela da dođe do izjednačenja.

Crno-beli su sada na samo bod zaostatka u odnosu na "večitog rivala".

Crvena zvezda: Stamenković - Ninkov, Đorđević, Vilotić, Ignjatijević - Isah (Blažić), Savio, Bogdanović - Jevtić, Lekić, Perović (Kadu)

Partizan: Mladen Božović - Knežević, Đorđević, Krstajić, Lomić - Petrović, Fejsa, Ljajić (Tomić), Moreira - Kleo (Vašington), Diara (Marko Jovanović).
Za pregled interaktivne panorame potreban je Adobe Flash Player i aktiviran JavaScript.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

612 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: