Trapatoni i dalje veruje u uspeh

Reprezentacije Francuske pobedila je selekciju Republike Irske 1:0 (0:0) u prvom meču baraža za plasman na SP u Južnoj Africi 2010.

Izvor: B92

Nedelja, 15.11.2009.

20:49

Default images

I pored nepovoljnog rezultata, iskusni italijanski stručnjak na klupi Iraca, Đovani Trapatoni smatra da su šanse da njegov tim trijumfuje u Parizu 50-50 %. U slučaju da pobedi u Parizu, Irska reprezentacija bi prekinula crnu seriju od 22 utakmice bez pobede na gostovanjima u takmičarskim mečevima protiv selekcija koje su bolje plasirane od nje na Fifinoj rang listi.

“Mi smo u Dablinu igrali samo u prvom poluvremenu. Ipak, mislim da možemo da postignemo gol u Parizu. Moramo da verujemo u sebe“, optimistično je izjavio Trapatoni.

“Moramo tokom svih 90 minuta da igramo istim intezitetom, da vršimo stalan pritisak na njihove igrače i ne dozvolimo im da igraju tempom koji njima odgovara“, izjavio e Trapatoni.

Selektor Francuza Rajmond Domenek u potpunosti je zadovoljan postignutim rezultatom na gostovanju u Dablinu. Francuski stručnjak očekuje da će selekcija koju predvodi u meč u Parizu ući sa mnogo manje pritiska, ali da neće “čuvati“ rezultat iz Dablina, već će gledati kako da savlada golmana Iraca, Šeja Givena.

Francuska je u prvom meču u Dablinu slavila sa 1:0, golom Anelke u 73. minutu.

Revanš susret baraža za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi između Francuske i Irske na programu je 18. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: