EL: Debakl Partizana u Viljnusu

Košarkaši Partizana doživeli su težak poraz od Lijetuvos Ritasa 78:56 (26:22, 18:17, 22:7, 12:10) u četvrtom kolu u Grupi B Evrolige.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2009.

19:14

Default images

U prvom poluvremenu Partizan je dobro parirao rivalu, a oba tima su imala svoje poenterske periode. U trećoj četvrtini domaći igrači su potpuno razbili igru 'crno-belih' pa su serijom 22:7 došli do dvadeset poena prednosti koju su rutinski sačuvali do kraja. Najefikasniji Litvanac bio je Gecevičius sa 19 poena i pet asistencija, a Aleksandar Marić je skupio 15 i deset skokova.

Pored Gecevičiusa (3/4 za tri) još četiri igrača Lijetuvosa su imala deset ili više poena. Zavackas je ubacio 13 (4/4 za tri), Bejns i Bjelica po 12, a Popović deset i pet asistencija.

Kao i Marić, koji je zabeležio 'dabl-dabl', i plejmejker Bo Lester Mekejleb je ubacio 16 poena ali je imao samo jednu asistenciju. Lorens Roberts je ubacio sedam poena i imao šest skokova, ali je izgubio i pet lopti.
Beta
Litvanci su se uspeli 'odlepiti' polovinom prvog perioda kada su košarkaši Partizana izgubili nekoliko lopti i dozvolili protivniku da preko kontri napravi seriju i dođe do 17:9, a u timu Lijetuvos Ritasa prednjačio je Zavackas koji je pogodio sva tri šuta za tri poena. ’Crno-beli’ do kraja perioda ipak smanjuju zaostatak na 26:22 , a najbolji igrač srpskog šampiona u ovom delu igre bio je Aleksandar Marić koji je bio nepogrešiv iz reketa (4/4) i ubacio jedno dodatno bacanje.

Drugi period bolje je otvorio domaći tim koji je brzo stigao do 31:22, a prve poene za ’crno-bele’ ubacio je Bo Lester Mekejleb koji je pogodio trojku. Poentersku ulogu u timu iz Viljnusa preuzeo je Gecevičijus, a njegov tim je polovinom četvrtine stigao do 11 poena prednosti (38:27). Međutim, 'crno-beli' u nastavku uspostavljaju kontrolu u odbrani i dobrim napadom smanjuju razliku na 40:37. To kao da je potpuno poremetilo Litvance koji prave nekoliko grešaka prilikom dodavanja pa propuštaju da realizuju tri-četiri napada, ali 'crno-beli' ne koriste priliku pa na poluvreme odlaze sa pet poena zaostatka, 44:39.
Beta
Slično kao i u drugoj četvrtini, i treću su mnogo bolje otvorili igrači Lijetuvosa koji su brzo stigli do 15 poena prednost (54:39). U prvih sedam minuta napravili su seriju 22:5 pa su poveli 66:44, a prve poene iz igre za Partizan postigao je Jan Veseli u petom minutu perioda. ’Crno-beli’ nisu imali rešenja u napadu što se odrazilo i na odbranu. Pored Zavackasa i Gecevičiusa razigrao se i Bejns koji je stigao do 12 poena, a sjajno je asistirao Bojan Popović. U timu Partizana niko nije uspevao da se izdvoji, pa ni Marić. Posle 30 minuta rezultat je bio 66:46.

Poslednja četvrtina bila je nastavak prethodne. Lijetuvos je sjajno igrao u napadu i odbrani, a ’crno-beli’ su nastavlili sa greškama i faulovima u napadu pa su Litvanci još više podigli prednost (73:49). U prvih pet minuta Partizan je ubacio samo tri poena, pa je uključujući i treću četvrtinu za 15 minuta ubacio samo deset. Do kraja meča ništa se značajnije nije promenilo pa je Lijetuvos Ritas slavio ubedljivu pobedu 78:56.

Litvanci sada imaju tri pobede i samo jedan poraz, dok su 'crno-beli' u potpuno suprotnoj situaciji sa samo jednim trijumfom i tri poraza. U sledećem, petom kolu Partizan dočekuje grčki Olimpijakos koji će u 'Pioniru' gostovati za dve nedelje.

Partizan: Roberts 7, Sinovec, Mekejleb 16, Kecman 3, Milošević 2, Rašić, Lešić, Mitrović 1, Marić 16, Veseli 4, Đekić 2, Vraneš 5.

Lietuvos Ritas: Popović 10, Babrauskas 2, Ginevičius, Borovnjak 4, Bjelica 12, Gecevičius 19, Zavackas 13, Buterlevičius, Jamantas 6, Sinika, Bejns 12, Brazdauskis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: